?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Moliūgo ir sūrio keksas




Šiandien eilinį sykį pagavau save besikalbant su Lakiu. Rodos, kas čia keisto? Praktiškai nieko, tik:

a) Lakis yra šuo;
b) Lakis jau du metus yra kurčias šuo.
O bet tačiau, su kurčiu šunimi dažnai lengviau susišnekėti, nei su girdinčiu žmogumi.

Tai tiek protingų minčių šiandien. O dabar kepkim skanų-skanų, geltoną-geltoną keksą su sūriu ir moliūgu.

Iš vienos normos iškepiau 12 standartinių keksiukų, iš antros - vieną didelį keksą. Patiko abu variantai, negalėčiau išskirti kurio nors vieno. Kepinys pakankamai sotus, labai tiko vietoj vakarienės. Ypač gerą skonį suteikė prieskoniai, kuriais pabarsčiau - mišinukas "Zaatar". Lengva žagrenio rūgštelė, paskrudę traškūs sezamai ir čiobreliai su raudonėliais idealiai tiko prie sodraus sūrio ir saldoko moliūgo skonio.

MOLIŪGO IR SŪRIO KEKSAS ARBA KEKSIUKAI
Išeiga: 12 keksiukų arba 1 didelis keksas

3 kiaušiniai
50 g grietinės
20 v.š. alyvuogių aliejaus
225 g kvietinių miltų
300 g moliūgo minkštimo
30 g kieto arba puskiečio sūrio
1/4 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
Prieskoniai: 1/2 a.š. ciberžolės, 1 a.š. prieškonių mišinio "Paryžietiškas", 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų, 2 a.š. prieskonių mišinio "Zaatar" (apibarstymui), druskos pagal skonį (aš dėjau labai mažai, gal 0,5 a.š.)

 - Moliūgą susmulkinti blenderiu arba smulkiai sutarkuoti.

 - Plakimo šluotele suplakti kiaušinius, grietinę, aliejų ir susmulkintą moliūgą. Įmaišyti visus prieskonius (išskyrus "Zaatarą").

 - Miltus persijoti su kepimo milteliais ir soda, suberti į skystą masę ir gerai permaišyti. Turi gautis pakankamai tiršta tešla.

 - Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formeles arba didelę formą (geriau iškloti kepimo popieriumi).

 - Ant viršaus užberti tarkuotą sūrį ir likusius prieskonius.

 - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Dideliam keksui gali prireikti 30-40 min. Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.

 - Kepinys gaunasi drėgnu minkštimu, bet gerai iškepęs. Keksiukai skanūs tiek šilti, tiek šalti.

SKANAUS! IR LINKIU VISIEMS GERO SUSIŠNEKĖJIMO!

Posts from This Journal by “nesaldūs kepiniai” Tag

  • Speltos miltų duona

    Speltos miltus naudoju senokai, bet dažniausiai maišydavau su įprastais kvietiniais. Kažkodėl įsivaizdavau, kad vien iš speltos…

  • Bandelės su grūdais

    Ir kaip jums tas "šaltasis savaitgalis"? Visi sveiki, gyvi? Nebadavot? Taip susiklostė likimas, kad patį šalčiausią…

  • Paplotėliai su buroklapiais

    Jeigu ir pas jus šaldytuve guli didžiausios palmės, t.y. jauni burokėliai su vešliais lapais, kepkite šituos paplotėlius.…

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Jul. 14th, 2017 11:31 am (UTC)
Klausimas
Sveiki, o moliūgą prieš sutrinant reikia iškepti/išvirti?
dailona
Jul. 14th, 2017 11:38 am (UTC)
Ne, virti nereikia, tiesiog sutarkuoti minkštimą.
( 2 comments — Leave a comment )