?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Marinuoti ridikėliai

   

Nelabai gaudausi daržininkystės reikaluose, todėl nežinau kiek trunka ridikėlių sezonas. Jau baigėsi ar dar ne?

Prieš kurį laiką atradau, kad ridikėliai tinka ne tik salotoms, bet ir kepimui (receptas ČIA). O šiandien siūlau nuostabiai paprastą marinuotų ridikėlių receptą.

Įdomu, ką dar galima pagaminti iš ridikėlių? Gal kokią uogienę išvirt?

MARINUOTI RIDIKĖLIAI

200 g ridikėlių
30 g šviežio imbiero šaknies
50 ml obuolių acto
50 ml vandens
1 v.š. cukraus
0,5 v.š. druskos
žiupsnelis džiovintų žolelių (naudojau šį prieskonių mišinį salotoms)
mėgstantiems aštriau galima įpjaustyti vieną mažą čili pipiriuką

 - Ridikėlius nuplauti, nupjauti uodegiukus, supjaustyti plonais griežinėliais.

 - Imbiero šaknį nuvalyti ir taip pat supjaustyti griežinėliais.

 - Į nedidelį indelį supilti actą, vandenį, cukrų ir druską, išmaišyti ir užvirinti.

 - Į stiklainį sudėti ridikėlius, imbierą, suberti prieskonius, užpilti marinatą. Sandariai uždaryti, pakratyti. Kai marinatas praauš, pastatyti į šaldytuvą.

 - Po 2 val. šaldytuve marinuoti ridikėliai jau paruošti! Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar daržovių.

SKANAUS! IR ŽINOKITE - RIDIKĖLIAI JĖGA!

   


Posts from This Journal by “užkandžiai” Tag

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Jun. 22nd, 2017 07:03 am (UTC)
Ridikeliai
Marinuoti ridikeliai (https://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/ridikeliai)? Oho, dar neteko girdėti, o tuo labiau ragauti. Šiaip labai mėgstu viską kas marinuota, sūru, rūgštu. Reikės būtinai išbandyti, tik įdomu juos valgyti vienus ar labiau prie mėsytės kokios tinka?
dailona
Jun. 28th, 2017 05:32 pm (UTC)
Re: Ridikeliai
Tinka ir vienus, ir prie mėsos, ir prie daržovių.
( 2 comments — Leave a comment )