?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

 

Visų pirma norėčiau padėkoti visoms, komentarais ir širdutėmis atsiliepusioms į mano šūkavimus praeitam įraše: NUOŠIRDŽIAI AČIŪ!
Dabar įsitikinau, kad čia lankosi ne tik atsitiktiniai lankytojai. Pasirodo, yra tegu ir negausus, bet man labai mielas moteriškas (rodos, nė vienas vyriškis neatsiliepė - trūksta mėsos receptų?... :)) būrelis pastovių skaitytojų. Todėl dabar, garsiai tarškėdama klavišais, mintyse visada kreipsiuos būtent į jus!

Aha, aš labai garsiai spausdinu. Žinot kodėl? Nes KAŽKADAAAA (dabar fone turi skambėti Lemons Joy daina), gilioje jaunystėje ant bajerio esu baigusi aklojo spausdinimo kursus. Mokėmės spausdinti tokiom baisiai tarškančiom elektrinėm spausdinimo mašininėlėm, kurių klavišus reikėdavo daužyti visa jėga. Vat ir liko įprotis aukštai kilnoti pirštus ir smarkiai lupti per klaviatūrą. Užtat greitis geras! :D

Gerai, baigiu plepėti, laikas į virtuvę. Šiandien pavaišinsiu labai paprastu ir skaniu ne tai apkepu, ne tai pyragu. Pirma pilna šio pyrago versija buvo ČIA. Dabar gi supaprastintas greitasis variantas, kurį kepu praktiškai kiekvieną savaitę. Valgom jį šiltą kaip apkepą vakarienei arba šaltą su kava kaip pyragą. Žodžiu, varškinis universalas su minimum pastangų. Gal taip ir užvadinti?

VARŠKĖS APKEPAS - PYRAGAS 2

1 kg varškės
150 g šaldytų uogų (dažniausiai naudoju juoduosius serbentus)
120 g sviesto
150 - 200 g cukraus (mažiau cukraus dedu, jei puošiu šokoladu)
2 a.š. vanilinio cukraus arba 1 a.š. vanilės ekstrakto
2 - 4 v.š. citrinos sulčių
4 kiaušiniai
4 v.š. manų kruopų
2 a.š. kepimo miltelių
papuošimui - po nedaug šokolado diskelių lydymui: baltasis šokoladas, juodasis šokoladas ir pieninis šokoladas.

 - Sviestą išlydyti.
 - Į didelį dubenį sudėti visus produktus, išskyrus uogas ir gerai išplakti mikseriu.
 - Šaukštu įmaišyti šaldytas uogas. Viskas, tešla paruošta!
 - Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos orkaitę išjungti ir dar 10 min. palikti pyragą orkaitėje.
 - Ištraukus iš orkaitės, dar kurį laiką palaikyti formoje, kad pravėstų ir sustandėtų.
 - Patiekti galima su grietine, uogiene, ledais arba tiesiog be nieko. Belenkaip gerai :)

SKANAUS! IR PABANDYKIT SPAUSDINTI AUKŠTAI KILNODAMOS RANKAS IR GARSIAI TAUKŠĖDAMOS KLAVIŠAIS - PRADĖSIT GARSIAI JUOKTIS, GARANTUOJU!

P.S. norinčioms įstoti į "Greitų receptų mėgėjų" būrelį - rašykit komentarus garsiai tarškindamos klaviatūrą! :)


 

Posts from This Journal by “antras dublis” Tag

  • Senamadiškas batonas. Antras dublis.

    Vienas iš dažniausiai mano kepamų batonų. Apie jį rašiau prieš dvejus metus (pirmasis dublis ČIA). Labai tiksliai parinktas sausų ir skystų…

  • Dietinė duona, kepta vaflinėje

    Jau seniai norėjau to nuostabaus aparačiuko, kepančio pačius skaniausius ir belgiškiausius vaflius. Bet, žinodama savo silpnybes, puikiai…

  • Bandelės su brokoliais

    O pas mane šiandien vėl bandelės! Rytoj Ugnelė su klase važiuoja į ekskursiją, reikia su savim pasiimti užkandžių, sumuštinių. Jau…