?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry

Varškės sausainiai su obuoliais

   



Kaip pavadinti kepinį, kuris yra tarp sausainio ir bandelės? Nežinote? Ir aš nežinau... Bet būtent tokie ir yra šie sausainiai - išorėje traškūs kaip sausainiai, viduje - minkšti kaip bandelės.

Cukraus dėjau labai nedaug, dalį miltų pakeičiau į viso grūdo speltos miltus. Tiesa, netyčia gavosi dar vienas paturbinimas - apvoliojimui vietoj cinamono paėmiau kerobo miltelius. Tiesiog pagriebiau iš spintelės ne tą maišelį, o viena akim žiūrėdama filmą, nepastebėjau. Ir žinote ką? Visiškai nesigailiu, nes kerobas suteikė sausainiams visiškai naują skonį - lengvai šokoladinį - kakavinį.

Koks gi filmas sukosi mano VIRTUVĖS KINO SALĖJE, kad net produktus sumaišiau? Ogi smagi prancūzų komedija MADAM (2017).



Visos, būdamos mažos mergaitės, skaitėme pasaką apie Pelenę. Manau, kad kiekviena savaip įsivaizduodavo šios pasakos versiją. Filmas MADAM - dar viena Pelenės istorija. Tik, kaip ir priklauso šiems laikams, krikštamotė yra ne puikioji fėja, o ir princas jau amžiuje. Bet ir pati Pelenė šiek tiek skiriasi nuo įprastinio gražuolės šablono. Bet nuo to filmas tik laimi. Labai patiko aktorių parinkimas. Toni Collette kaip visada puikiai suvaidino. Beje, atkreipkite dėmesį į jos herojės aprangą ir nuotaikas, jausmus: puikus derinys!

Mėgstu "gražius filmus", t.y. kai įtraukia ne tik veiksmas, vaidyba, bet ir vaizdai. Tiesiog žiūri ir mėgaujiesi.

Filmo finalas šiek tiek netikėtas, bet visai logiškas. Nes mes gi žinom, kad gyvenimas ir pasaka - du skirtingi dalykai.
Nuoširdžiai rekomenduoju pažiūrėti. Turėsite pusantros valandos lengvo ir gražaus malonumo.

VARŠKĖS SAUSAINIAI SU OBUOLIAIS

250  g kvietinių miltų
250 g viso grūdo speltos miltų (galim keisti įprastais)
200 g cukraus
400 g varškės
2 kiaušiniai
200 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
2 a.š. kepimo miltelių
3 obuoliai
žiupsnelis druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
sausainiams apvolioti: cukrus, cinamonas arba kerobas

 - Iki purios masės mikseriu išmaišyti: varškę, kiaušinius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, aliejų.

 - Persijoti ir supilti miltus ir kepimo miltelius. Maišyti pradžioje mikseriu, vėliau rankomis. Turi gautis elastinga, bet pakankamai lipni tešla.

 - Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, įmaišyti į tešlą.

 - Iš tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukraus ir cinamono arba kerobo mišinyje. Sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Tarp rutuliukų palikti vietos, kad nesupiltų kepdami.

 - Kepti iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min.

SKANAUS!

 

Posts from This Journal by “obuoliai” Tag