Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Kinrožių sirupas



Kaip sau norit, o aš į Šiaurę iškeliauju pradedu ruoštis karščiams! Vasara, kaip ne kaip. O per karščius labai svarbu turėti alaus kuo atsigaivinti. Taigi, pilna taurė ledukų su trupučiu vandens ir pora šaukštų kinrožių sirupo - skanus ir sveikas gėrimas. Sirupą labai lengva pasigaminti ir naudoti ne tik gėrimams gaminti, bet ledams, desertams paskaninti. Nežinau kodėl, bet kinrožių sirupas skoniu visiškai neprimena kinrožių arbatos, visi kas ragavo, sakė, kad tai vyšnių gėrimas :)

KINROŽIŲ SIRUPAS

50g džiovintų kinrožės žiedų
600 ml vandens
500g cukraus

 - Vandenį užvirinti, užpilti kinrožės žiedus, uždengti ir palikti 20 min. pritraukti.
 - Nukošti, "arbatą" supilti į puodą, pridėti cukrų ir virti ant mažos ugnies pastoviai maišant. Kai sirupas užvirs, pavirti dar porą minučių, kol pradės tirštėti.
 - Tuomet nuimti nuo ugnies, ataušinti ir perpilti į butelį. Palaikyti 2-3 savaites, kol prasidės karščiai kad nusistovėtų ir pritrauktų.
Skanaus!

Tags: gėrimai, receptas
Subscribe

Posts from This Journal “gėrimai” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments