?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Baklažanų užkandėlė

DSC_2532

Nėr čia ko įžangas rašinėt, tiesiog jamam baklažaną ir kepam. Nes labai skanu.



1 baklažanas
3 v.š. majonezo (naudojau savo gamybos)
3 v.š. natūralaus tiršto graikiško jogurto (štai tokio, nuotrauką skolinuos iš Neringos. Beje, labai skanus jogurtas.)
1 a.š. prieskonių mišinio "Chimi Churi"

 - Baklažaną supjaustyti 0,5 cm storio griežinėliais ir užmerkti šaltame pasūdytame vandenyje 10 min.

 - Tuo tarpu paruošti padažą: sumaišyti majonezą, jogurtą ir prieskonius.

 - Baklažano griežinėlius išgriebti iš vandens ir nusausinti (galima popieriniais rankšluosčiais, bet aš tiesiog sudedu ant grotelių ir palaukiu porą minučių - patys puikiai nudžiūsta).

 - Nusausintus baklažano griežinėlius apkepti įkaitintoje keptuvėje, pageidautina be riebalų. Jei keptuvė vistik reikalauja aliejaus - vargas jums - iškeptus baklažanus dėti ant popierinio ranšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
 
- Apkeptus baklažano griežinėlius aptepti paruoštu padažu.

Na ir prirašiau... O turėjo būti taip: sumaišyt, supjaustyt, užmerkt, apkept, aptept, valgyt.

Skanaus!