Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Ruginės bandelės su sėlenomis

DSC_3640

Paprastai, be didelių vargų ir greitai. Tinka prie sriubos, sumuštiniams, užkandėlėms. Praktiškai be riebalų, be kvietinių miltų ir su trupučiu medaus. Vienu  žodžiu, po Velykinių pyragų bus pats tas :)

RUGINĖS BANDELĖS SU SĖLENOMIS
Išeiga: 20 paplotėlių, bendras svoris apie 500g

180 g varškės (po švenčių naudoti liesą varškę)
150 g kefyro (neužmirštam apie 1% kefyrą)
250 g ruginių miltų
50 g sėlenų (ruginių, avižinių ar kvietinių)
1 a.š. medaus
1 v.š. aliejaus (naudojau garstyčių aliejų, labai tiko)
1 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos

- Sumaišyti ir lengvai išplakti kefyrą, medų ir aliejų.
- Sudėti varškę ir gerai išmaišyti (galima suplakti blenderiu).
- Atskirame inde sumaišyti miltus, sėlenas, druską ir sodą.
- Į varškės - kefyro mišinį dalimis sudėti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla gaunasi pakankamai lipni. Suformuoti rutulį, suvynioti į plėvelę ir palikti šaldytuve 20 min.
- Iš tešlos iškočioti 1,5 cm storio lakštą. Kadangi tešla lipnoka, darbo paviršių reikėtų gausiai pabarstyti miltais. Arba daryti kaip aš: tešlą padalinau į 4 dalis, tada kiekvieną dalį įdėjau į maišelį ir tuomet iškočiojau. Rezultatas: švarus stalas!

DSC_3626 DSC_3629 DSC_3630

- Iškočiotą tešlą supjaustyti arba stikline išspausti paplotėlius. (Nesijuokite iš mano "riužavos stiklinės", nes visos tikros stiklinės jau sudaužytos, teko pritaikyti nenaudojamą Ugnės gertuvę. Beje, gertuvėlė tam puikiai tinka :)) Ir vėl, kadangi tešla lipni, stiklinę kaskart reikėtų pamirkyti į miltus.
- Išpjaustytus ar išspaustus paplotėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir subadyti šakute. Arba tokiu smagiu "badikliu" :)

DSC_3631 DSC_3633 DSC_3635

- Kepti 20-25 min. 180°C karštumo orkaitėje, iškepusias bandeles ataušinti ant grotelių.

DSC_3636 DSC_3647

Skanaus!
Tags: dietinis receptas, duona, nesaldūs kepiniai, receptas
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments