?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Moliūgų ir obuolių bandelės

arba KAIP SKONIS PRIKLAUSO NUO  FORMOS

DSC_4094

Skanios ir kvapnios bandelės, greitai pagaminamos ir taip pat greitai dingstančios nuo stalo.

Apie formą. Kadangi tešlos gavosi nemažai, galėjau pažaisti su bandelių forma.
 - Pirmosios bandelės: šlapiomis rankomis formavau rutuliukus, šiek tiek didesnius už graikinį riešutą, ir dėjau ant kepimo popieriumi užtiestos skardos.
 - Antrosios bandelės: atsibodo žaisti šlapiomis rankomis sudėjau į silikonines, truputį didesnes už vidutines, keksiukų formeles.
 - Trečiosios bandelės: baigėsi didžiosios formelės sudėjau į mažiukes silikonines formeles.
Gavosi ne tik trijų formų, bet ir trijų skonių bandelės. Spėkit, kurios buvo skaniausios? (Atsakymas recepte, skaitykite atidžiai :))

MOLIŪGŲ IR OBUOLIŲ BANDELĖS

600 g moliūgo minkštimo
3 nedideli obuoliai
110 g sviesto
150 g cukraus (su sąlyga, kad namuose baigėsi paprastas cukrus, naudojau rudąjį - labai tiko!)
2 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. druskos
3 v.š. kefyro arba grietinės
2 kiaušiniai
50 g apelsinų žievelių cukatų
700 g miltų
4 a.š. kepimo miltelių

 - Iš moliūgo minkštimo paruošti tyrę: moliūgą supjaustyti delno dydžio gabalais, užpilti nedideliu kiekiu vandens, užvirinti ir virti apie 10 min. Vandenį nupilti, išvirusius moliūgo gabalėlius sublenderiuoti.

 - Sumaišyti moliūgo tyrę, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kefyrą, ištirpdytą sviestą, apelsinų cukatus.

 - Kiaušinius lengvai išplakti ir įmaišyti į moliūgo ir co mišinį.

 - Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir taip pat įmaišyti į moliūgus ir co.

 - Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į skystą masę ir gerai permaišyti. Tešla gaunasi lipnoka, bet ne per skysta, turi laikyti formą. Jei skysta - reikėtų pridėti miltų.

 - Šlapiomis rankomis formuoti apvalias bandeles, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 200°C karštumo orkaitėje 20-30 min., kol bandelės gražiai apskrus.

Bandelės skanios tiek ką tik iškeptos, tiek ir kitą dieną. Jei liks. Aš sugebėjau išsaugoti tik keturias mažyles, bet ir jos fotografavimo metu stebuklingai nyko tiesiog akyse (
nuotraukose trečiosios formos, iš mažųjų silikoninių formelių):

DSC_4091 DSC_4098 DSC_4102
DSC_4105 DSC_4106

Tai kokios gi formos bandelės buvo skaniausios - pirmosios, antrosios ar trečiosios? :)

Posts from This Journal by “obuoliai” Tag

  • Varškės sausainiai su obuoliais

    Kaip pavadinti kepinį, kuris yra tarp sausainio ir bandelės? Nežinote? Ir aš nežinau... Bet būtent tokie ir yra šie sausainiai -…

  • Mikrobangėje keptas obuolys su šokoladu

    Šiandien dienotvarkėje du klausimai. Pirmas organizacinis, antras receptinis. 1. Organizacinis klausimas. Ar dėl retų įrašų, ar…

  • Salotos "Po švenčių"

    Atradau naują dietą! Superinė! Reikia valgyti vieną kartą dienoje. Kefyrą. Šakute... ............... Juokauju, žinoma. Ne kefyrą.…

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
May. 1st, 2013 06:40 pm (UTC)
Recepte šmėsteli kefyras, bet produktų sąraše jo nesimato :) Kaip ten su juo iš tikrųjų? :)
dailona
May. 1st, 2013 07:26 pm (UTC)
Tikrai, dėjau gi kefyrą :) Einu taisyt.
Betgi tikrai atidžių skaitytojų esama, smagu :)
( 2 comments — Leave a comment )