?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Čeburekai

arba "Karšti čĖburĖĖkai, šAAltas alus!"

DSC_5400

Iškart perspėju - alaus nebus. Nemėgstu aš jo. Užtat čeburekai bus akimirksniu! Keturios minutės paruošimui plius kepimas ir karšti, skanūs, traškūs čeburekai ant stalo. Netikit? Žiūrėkit!

LABAI GREITI ČEBUREKAI
Išeiga: 10 vnt

Pakuotė apvalių lavašo lakštų (pakuotėje būna po 5 lavašus)
200 - 300 g mėsos faršo
1 nedidelis svogūnas

Eiga:

DSC_5361 DSC_5364 DSC_5351

Dėl visa ko aprašysiu, nors rašyti tikrai nėra ką :)

- Paruošti faršą: svogūną susmulkinti, pridėti druskos/pipirų/prieskonių, viską išmaišyti.
- Lavašus perpjauti pusiau. Ant kiekvienos dalies pusės "užtepti" faršą, sulenkti pusiau, gerai prispausti. Apkepti įkaitintoje KEPTUVĖJE su trupučiu aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- VISKAS!

Kaaaršti čeburėėėkai! :) SKANAUS!


DSC_5374   DSC_5404

Comments

( 14 comments — Leave a comment )
ext_2010928
Jun. 12th, 2013 02:45 pm (UTC)
Eglė
nieko sau!!!! kaip gudru ir turbut fantastiškai skanu! lekiu pirkti lavašo! tik turiu vieną klausimą: ar sulenkus įdarytą lavašą nereikia kraštelių kaip nors suklijuoti (pvz padrėkinus vandenuku)?
dailona
Jun. 12th, 2013 05:18 pm (UTC)
Re: Eglė
Taip, Egle, labai skanu - tikri čeburėkai!
Nieko nereikia klijuot ar tept - tiesiog stipriau paspausti ranka ir viskas. Aš irgi negalėjau patikėti, kad taip paprasta, kol pati neišbandžiau :)
Skanaus!
(Anonymous)
Jun. 15th, 2013 09:23 am (UTC)
Atrodo, lyg keptuvej kepti. Kiek laiko ir kokios temperaturos orkaitej kepat?
dailona
Jun. 15th, 2013 09:48 am (UTC)
SKUBIAI REIKALINGI VAISTAI NUO ŽIOPLUMO. IŠ ANKSTO DĖKOJU.
AAAaaaaaaa, ką aš parašiau?! Taigi juos keptuvėje ir kepiau! Ačiū, kad pastebėjote, bėgu taisyt.
Labai tikiuosi, kad dar niekas nebandė kepti orkaitėje... Keptuvėje ir labai trumpai - todėl jie ir greiti.
ext_2023485
Jun. 16th, 2013 12:41 pm (UTC)
Ta orkaitė ir man buvo sukėlus abejonių :). O kur perkat apvalius lavašus? Niekur nematau tokių
dailona
Jun. 16th, 2013 02:40 pm (UTC)
Sunki liga - žioplumas, ir vaistų niekas nesiūlo... :)
Apvalius lavašus perku prekybcentriuose, duonos skyriuose. Būna įvairių gamintojų, rinkitės kuo plonesnius. Penkių lavašų pakuotė kainuoja 3-4 Lt.
(Anonymous)
Jul. 22nd, 2013 09:20 am (UTC)
Jurate
Nu sakes, ka tik isbandziau :D tobula greita uzkanda! Galvojau bus briedas, bet labai skanu :) Tik i farsa dar idejau tarkuoto surio.
dailona
Jul. 23rd, 2013 08:47 am (UTC)
Re: Jurate
Aš tau parodysiu "Briedas"! :) Genialus receptas! :D
(Anonymous)
Aug. 7th, 2013 06:24 pm (UTC)
O tortilija tai cia irgi tiktu ar kuom skirias?:)
dailona
Aug. 9th, 2013 10:00 am (UTC)
Su tortilijom nebandziau, bet, manau, turetu tikti :)
(Anonymous)
Nov. 4th, 2013 09:10 pm (UTC)
Labai skanu
Bandziau juos klijuoti su kiausinio baltymu, bet be reikalo vargau, nes jie vis tiek atlipo :) Pirmasis beveik vire riebaluose, bet gavosi tobulas po pirmojo kasnelio mintyse persikeliau 20 metu atgal i ceburiekine :D Aciu jum uz greita ir skanu uzkandi
dailona
Nov. 5th, 2013 07:14 am (UTC)
Re: Labai skanu
Taip taip, labai tiksliai parašėte "20 metu atgal į čeburekinę"! Kai kepiau pirmą kartą, galvojau bus kažkokie pyragėliai, bet net nesitikėjau, kad bus toks TIKRAS čeburekinis skonis :)
(Anonymous)
Sep. 6th, 2017 10:27 am (UTC)
Labai skanus. Tik as dariau su tortilija:)
dailona
Sep. 7th, 2017 03:37 pm (UTC)
Ir aš naudoju kartais lavašus, kartais tortilijas - visaip skanu! :)
( 14 comments — Leave a comment )