?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Chačapuri su sūriu ir špinatais

chacapuri

Prieš metus rodžiau šai šituos chačapurius iš mielinės tešlos, o šįkart bus bemieliai. Jie žymiai plonesni, bet ne mažiau skanūs. Įdaras taip pat gali būti įvairus. Dažniausiai naudojamas suluguni arba brinzos sūris.

Aš naudoju kietą arba puskietį sūrį ir varškę ir dedu daug prieskonių ir žalumynų.

CHAČAPURI SU SŪRIU IR ŠPINATAIS
Išeiga: 18 vnt

Tešlai:

500 ml kefyro arba rūgpienio
1 kiaušinis
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. aliejaus
600 - 800 g miltų

Įdarui:
250 g kieto arba puskiečio sūrio
200 g varškės
100 g špinatų (galima ir daugiau)
šviežių krapų, petražolių (kuo daugiau, tuo geriau)
prieskoniai: saldi malta paprika, mišinukas "Chimi Churi", druska

 - Į didelį dubenį persijoti 600g miltų ir kepimo miltelius, supilti kefyrą (rūgpienį), įmušti kiaušinį, suberti druską ir cukrų, įpilti aliejų. Pradėti minkyti tešlą. Minkant pridėti miltų, kad gautųsi ne kieta, elastinga tešla. Gerai išminkytą tešlą padėti valandai į šaldytuvą.

IMG_20130625_195139IMG_20130625_195322IMG_20130625_195435

- Paruošti įdarą. Špinatus supjaustyti, užpilti verdančiu, palaikyti 5-10 min. ir nukošti. Kietą sūrį sutarkuoti. Žalumynus susmulkinti. Tada sūrį, varškę, špinatus, žalumynus ir prieskonius gerai išmaišyti.
- Tešlą padalinti į 18 vienodų dalių (kaip tai padaryti jau kažkur rašiau anksčiau :)) Kiekvieną gabalėlį plonai iškočioti, vidury dėti įdarą, kraštus užlenkti. Apversti paplotėlį sujungimu į apačią ir atsargiai kuo ploniau iškočioti. Aš iškočioju iki keptuvės, kurioje kepu, dydžio - 24 cm skersmens.

IMG_20130625_195543IMG_20130625_195646IMG_20130625_195753

- Kepti ant vidutinės ugnies, su trupučiu aliejaus, pirma sujungimo pusę, po to apversti. Aš kepdama keptuvę uždengiu. Jei paplotėlis kepdamas labai pučiasi - reikia pradurti, kad išeitų oras.
- Iškepusius chačapurius dėti bokšteliu vieną ant kito, kiekvieną ką tik iškepusį patepti sviestu.

IMG_20130625_195856IMG_20130625_200030IMG_20130625_145957

Skanaus ir gražių vasaros akimirkų!

P.S. mūsų vasara šiemet labai graži:

IMG_20130625_094053 IMG_20130623_154309
IMG_20130625_083232

Posts from This Journal by “nesaldūs kepiniai” Tag

  • Bandelės be miltų (be glitimo, be cukraus, be mielių)

    Duona be glitimo, kepiniai be cukraus, cepelinai be mėsos... Net nežinau kas dar ateityje mūsų laukia "be". Juokingiausia, kad visi…

  • Sodos duona su graikiniais riešutais

    Aš labai mėgstu duoną. Mėgstu duoną kepti, mėgstu fotografuoti, mėgstu valgyti. Todėl norėjau, kad pirmas 2019 metų įrašas būtų…

  • Moliūgo užkepėlės

    Reikia sunaudoti gabalą moliūgo ir nesinori ilgai terliotis? Štai prašau - puikus moliūgo užkepėlių receptas. Paprastumą…

  • Plėšomos bandelės

    Plėšomos bandelės - būtinas mūsų šeimos pirkinys, užsukus į RIMI. Ir kiekvieną kartą valgydama tas bandeles galvodavau, kad…

  • Speltos miltų duona

    Speltos miltus naudoju senokai, bet dažniausiai maišydavau su įprastais kvietiniais. Kažkodėl įsivaizdavau, kad vien iš speltos…

  • Moliūgo ir sūrio keksas

    Šiandien eilinį sykį pagavau save besikalbant su Lakiu. Rodos, kas čia keisto? Praktiškai nieko, tik: a) Lakis yra šuo;…

  • Bandelės su grūdais

    Ir kaip jums tas "šaltasis savaitgalis"? Visi sveiki, gyvi? Nebadavot? Taip susiklostė likimas, kad patį šalčiausią…

  • Paplotėliai su buroklapiais

    Jeigu ir pas jus šaldytuve guli didžiausios palmės, t.y. jauni burokėliai su vešliais lapais, kepkite šituos paplotėlius.…

  • Duona su jogurtu duonkepėje

    Kai turi gerus pagalbininkus, tai ir darbas sekasi. Duoną iškepti padėjo mano ištikimoji duonkepė, o fotografuojant turėjau dvi…

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Jun. 30th, 2013 06:10 pm (UTC)
Languota prijuoste
Sveika, matau pranesima, kad prisijungei prie musu Languotoje prijuosteje, bet komentaro nerodo puslapyje. Galbut dar karteli pabandyk parasyti, as taves luktelsiu ;) dar spesi! :)
Valerija. Cukerka.
dailona
Jun. 30th, 2013 06:54 pm (UTC)
Re: Languota prijuoste
Ačiū, bandau dar kartą! :)
( 2 comments — Leave a comment )