Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Kotletai orkaitėje

arba APIE PRIVALUMUS

kotletai 1

Privalumai būna įvairūs. Mašinos turi vienus privalumus, moterys - kitus, o vyrai - dar kitokius. Mašinos kartais būna su "visais privalumais", moterys tiesiog "su privalumais", nekonkretinant, o vyrų privalumai (hmm, kabutes dėt ar nereikia?)... O beje, prie ko čia vyrai? Apie kotletus gi  ruošiausi rašyt.

Tai va, apie kotletų, keptų orkaitėje, privalumus.

1 PRIVALUMAS. Laiko taupymas - sudėjai kotletus į skardą, pašovei į orkaitę ir gali ramiai sėdėti prie kompo dirbti kitus darbus. Nei stovėti prie karštos keptuvės, nei vartyti kotletukus nereikia.

2 PRIVALUMAS. Kepimui visiškai nereikia riebalų.

3 PRIVALUMAS. Tai tiesiog labai skanu!

KOTLETAI SU PRIVALUMAIS, KEPTI ORKAITĖJE

1 kg mėgstamo mėsos faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
3 riekelės batono
2 v.š. grietinės
daug šviežių krapų ("daug" ta prasme "DAUG")
prieskoniai: druska, pipirai, malta ožragė, malta saldi paprika

 - Batono riekeles užpilti šaltu vandeniu arba pienu, po 10 min. nuspausti.
- Svogūną ir krapus smulkiai sukapoti.
 - Visus produktus gerai sumaišyti. Formuojant kotletus gerai išmušti (tikiuosi, visi žino, kam reikia "išmušti" kotletus, jei ne - klauskit - paaiškinsiu).
 - Paruoštus kotletus sudėti į kepimo indą. Aš sudedu pakankamai tankiai:

Kotletai 2 <- čia gerai matosi, kiek yra "DAUG krapų"

 - Kepti iš anksto įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 20 min. Tuomet įpilti į skardą apie pusę puodelio vandens ir kepti dar 15 min.

Skanių kotletų ir daug privalumų visame kame!
(Iš kur kilo žodis "kame"?)

kotletai 3    kotletai 4
Tags: antras patiekalas, faršas, receptas
Subscribe

Posts from This Journal “faršas” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 65 comments

Posts from This Journal “faršas” Tag