Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Slyvų džemas su agar - agaru

slyvu dzemas 1

Šiais metais sodyboje turim daug mėlynųjų slyvų. Kažkodėl jos mus džiugina tik kas ketvirtus metus (taip turi būti?). Paprastą uogienę jau viriau, pyragus kepiau, čatnį ruošiau net dviejų rūšių. O slyvos vis nesibaigia...

Ir tada prisiminiau slyvų džemą. Gal kas prisimena, tokiuose mažuose stačiakampiuose indeliuose (kaip dabar porcijinė grietinėlė kavai), ant nuplėšiamo dangtelio piešinėlis - dvi tamsiai mėlynos slyvos su koteliu. Neprisimenu, kur jį valgydavau, bet buvo labai skanu.

Džemui sutirštinti nutariau naudoti agar - agarą (beje, jis labai naudingas sąnariams!).Tiesa, neįsivaizdavau kiek jo reikia dėti, todėl dėjau po šaukštelį ir kaskart tikrinau, kokia konsistencija gaunasi.

Džemas gavosi TOBULAS! Skanus, su vos vos juntama vanilės gaidele, minkštas ir kartu gerai laikantis formą. Labai tiks įvairiems pertepimams ir įdarams. O kaip gražiai tepasi ant skrebučio! Tai reikia matyti :)

Dalinuos savo išradimu, gal dar kas nesunaudojo visų slyvų. Nors, manau, džemui tiks bet kokios uogos ar vaisiai, betgi SLYVŲ DŽEMAS yra klasika.

SLYVŲ DŽEMAS SU AGAR - AGARU
Išeiga - beveik 3 litrai tobulo slyvų džemo

2,8 kg slyvų (jau be kauliukų)
1,5 kg cukraus
1 citrinos sultys
6 a.š. (30 g ) agaro miltelių
2 vanilės ankštys

 - Slyvas nuplauti ir išimti kauliukus. Tuomet blenderiu permalti iki tyrės konsistencijos.
 - Supilti vienos citrinos sultis, sudėti visą cukrų, suberti susmulkintas vanilės lazdeles.
 - Gautą masę kaitinti puode storu dugnu iki užvirimo. Užvirus ugnį sumažinti ir virti 20 min. vis nugriebiant putas ir pamaišant.
 - Pavirus 20 min. sudėti agar - agaro miltelius. Miltelius galima sudėti keliais būdais: atskiram inde 100 ml vandens ištirpinti agaro miltelius, pavirinti 2 min. ir tada supilti į slyvų masę. Arba, kaip aš dariau, dėti po šaukštelį tiesiai į puodą su verdančiu džemu, kiekvienąkart gerai išmaišant. Kai jau milteliai sudėti, džemą būtina užvirinti ir pavirti dar bent  5 min.
 - Supilstyti į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždaryti ir džiaugtis :)

Skanių pusrytinių skrebučių su džemu!

slyvu dzemas 3

slyvu dzemas 2
Tags: agar-agaras, receptas, slyvos, uogienė
Subscribe

Posts from This Journal “uogienė” Tag

  • Duona su jogurtu duonkepėje

    Kai turi gerus pagalbininkus, tai ir darbas sekasi. Duoną iškepti padėjo mano ištikimoji duonkepė, o fotografuojant turėjau dvi…

  • Morkų pyragas

    arba VIRTUVĖS KINO SALĖ Morkų pyragas ir Afrikoj yra morkų pyragas. Paprastas paruošimas, puikus skonis, garantuotas rezultatas. Nėr…

  • Moliūgų sviestas / Pumpkin Butter

    Apie pavadinimą. Nesu tikra, kad šitą reikalą teisinga vadinti sviestu. Jeigu yra tikslesnis vertimas, būčiau dėkinga už patarimą. Dabar…

  • Pyragas "12" - antras dublis

    Neslėpsiu - visada labai džiaugiuosi, kai žmonės naudojasi receptais iš mano blogo. Ir taip pat nuoširdžiai pergyvenu, jei kažkas…

  • Šokoladiniai pyragaičiai

    Labai maloniai nustebinęs kepinys. O viskas prasidėjo nuo to, kad parduotuvėje susigundžiau nupirkti majonezo kibirėlį. Aha, juk nuolaida buvo.…

  • Pyragas "12"

    arba KAIP GREITAI IR NAUDINGAI SUNAIKINTI UOGIENES Jau prasidėjo naujas uogų sezonas, o dar nuo pernai liko nemažai uogienių (nes turim dvi…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments