Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Mielinės lazdelės su šonine ir sūriu

arba GRYNAS NARKOTIKAS

DSC_7421logo

Ar jūs ragavote narkotikų? Labai tikiuosi, kad ne. Bet, kaip sakoma, gyvenime reikia visko paragauti. Todėl išsikepkite ir paragaukite. Receptas žemiau.

MIELINĖS LAZDELĖS SU ŠONINE IR SŪRIU

Tešlai:
500 - 600 g miltų
1,5 a.š. sausų mielių
1 a.š. druskos
350 ml šilto vandens

Papildomai:
200 g sūrio (bet kokio, kurį galima sutarkuoti)
1 pakuotė plonai supjaustytos rūkytos šoninės
prieskonių (aš naudojau savo mėgstamiausią šitą žolelių mišinį)

 - Duonkepėje: sudėti visus produktus tešlai į duonkepę ir įjungti programą "Mielinė tešla". Po aktyvaus minkymo duonkepę galima išjungti ir palikti joje tešlą 1 val.

  - Rankomis: ištirpdyti mieles šiltame vandenyje, leisti suputoti, suberti miltus, vėliau druską. Užminkyti minkštą ir elastingą tešlą. Kildinti 1 val.

 - Pakilusią tešlą lengvai perminkyti, iškočioti ant miltais apibarstyto stalo 5 mm storio ilgą stačiakampį. Ant jo lygiu sluoksniu suberti sutarkuotą sūrį ir prieskonius/žoleles.

 - Tešlą sulenkiam taip, kad gautųsi trys sluoksniai. (Gaila, kad nenuotkinau... Žodžiu taip: imam už trumposios kraštinės ir uždengiam 2/3 lakšto, o likusį trečdalį uždengiam ant viršaus. Matyt, pati nesuprasčiau tokio aprašymo, bet aiškiau nemoku... Gal kitą, kartą kai kepsiu šitas lazdeles, nufotografuosiu ir papildysiu įrašą.)

 - Gautą trisluoksnį tešlos stačiakampį (kurio viduje yra sūris) supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis. Pjauti taip, kad lazdelių galai būtų ten, kur tešlos lenkimas, o ne ten, kur kiaura ir byra sūris. Man gavosi 30 juostelių.

 - Šoninės pakuotėje buvo 15 plonų juostelių, kiekvieną juostelę perpjoviau išilgai į dvi dalis.

 - Pasidėti šalia šoninės ir tešlos su sūrių juosteles. Tešlą atsargiai ištempti iki šoninės ilgio. Tuomet sudėti abiejų juostelių galus kartu ir susukti. Paruoštas lazdeles sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengti ir pakildinti dar 1 val.

 - Po valandos pakilusias lazdeles lengvai apipurkšti vandeniu ir kepti iki 220°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10-15 min., kol lazdelės gražiai apskrus ir namuose pasklis svaiginantis (sakiau juk, narkotikai!) skaniausių šviežių bandelių ir skrudintos šoninės kvapai.

Skanaus ir malonių pojūčių!

DSC_7427logo

DSC_7417logo
Tags: duonkepė, nesaldūs kepiniai, receptas, sūris, užkandžiai
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments