?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Grietiniečiai

arba ATSKLEISTAS SĄMOKSLAS

grietinieciai 2

Pirmas savaitgalis sodyboje. Nuo gryno oro pertekliaus ir gamtos artumo apsvaigę šunys ir vaikai. Ir aš kartu su visais. Nes kaip kitaip paaiškinti, kodėl iškepiau kalną grietiniečių. Žinot, kiek grietiniečių sudaro kalną? Ogi 90 vnt. Aha, jums nepasigirdo - DEVYNIASDEŠIMT skanutėlių, minkštutėlių, labai kvapnių grietiniečių. Ir, žinokit, nieko, gyva :)

Tiesa, šunys tikėjosi, kad aš pavargusi nepastebėsiu jų rezgamo sąmokslo. Bet jiems nepavyko! Apie tai skaitykite ir žiūrėkite posto pabaigoje. Taipogi ten rasite kelias didžiai meniškas telefonines/instagramines fotkes (sakau gi, buvau kažkokia apsvaigus ir vietoj fotoaparato naudojau telefoną).

Ir dar - receptas šįkart ne gramais/mililitrais, o stiklinėm/šaukštais. Toks kaimiškas - ūkiškas, stiklinės nuotrauką pridedu žemiau :)

GRIETINIEČIAI
Išeiga: 20 vnt (aš dariau keturgubą normą - beprotė chi chi chi)

Tešlai:
2 stiklinės miltų
50 g sviesto
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės cukraus
4 v.š. grietinės
2 a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
250 g varškės
1 v.š. cukraus
1 kiaušinis
1 v.š. grietinės
1 v.š. miltų
vanilinio cukraus

 - Šaltą sviestą sutarkuoti burokine tarka, sudėti likusius tešlos produktus, užminkyti tešlą. Paruoštą tešlą suvynioti į maišelį ir padėti šaldytuvan. Lai pailsi ir ataušta.
 - Paruošti įdarą - tiesiog sumaišyti visus įdarui skirtus produktus.

grietinieciai 4   grietinieciai 3

 - Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo, stikline išpjauti apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo uždėti po šaukštelį varškės įdaro ir sulenkti perpus.
 - Paruoštus grietiniečius sudėti ant kepimo skardos, palikti didesnius tarpus. Kepimo skardą galima iškloti kepimo popieriumi. O galima ir nekloti: popieriaus neradau, todėl skardas tiesiog apibarsčiau miltais, be jokių riebalų. Iškepė puikiai, neprilipo. Prieš kepimą bandeles aptepti pienu, saldžia arbata arba vandeniu.
 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol grietiniečiai gražiai apskrus. Iškepusius bent šiek tiek ataušinti ant grotelių.

grietinieciai 1

O dabar minėto sąmokslo įrodymas, štai pasigrožėkit, pagavau pačiame nusikaltimo įkarštyje:

Grincas ir Lakis

SKANAUS IR SVEIKINU SU ATEINANČIA VASARA!

IMG_20140518_193319

Comments

( 8 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
May. 24th, 2014 06:55 pm (UTC)
Grietiniečiams valio! Nieko čia baisaus porcijas padidint :)) Labai gražūs šuniukai, beje.
dailona
May. 24th, 2014 07:02 pm (UTC)
Triskart valio! Porcijas didinti netgi rekomenduotina :)
Ačiū už komplimentus šuniukams, būtinai perduosiu - jie mėgsta kai juos giria :)))
(Anonymous)
May. 25th, 2014 05:37 am (UTC)
Labas rytas,

prirašykit trūkstamą ingredientą, ko 0,5 stiklinės dar reikia? :D
dailona
May. 25th, 2014 06:10 am (UTC)
Labas rytas!
Ačiū už pastabumą, jau pataisiau - 0,5 stiklinės cukraus.
Gal žinote gerų vaistų nuo žioplumo? :D
(Anonymous)
May. 25th, 2014 06:00 am (UTC)
Ar galite parasyti,ko reikia 0,5 stiklines? :)
dailona
May. 25th, 2014 06:12 am (UTC)
Slaptas ingredientas - pusė stiklinės :D :D
Dvigubinant normą reikia dėti visą stiklinę :D :D :D
P.S. jau pataisiau - cukrų pamiršau paminėti :)
(Anonymous)
Jul. 30th, 2014 06:01 pm (UTC)
Sakykit ar galima būtų keisti graikišku jogurtu grietinę? Suprantu, dėl to pavadinimas ir yra - grietinėčiai, bet vakarop taaiiip užsimaniau, o grietinės neturiu...
dailona
Jul. 31st, 2014 04:20 pm (UTC)
Hmm, įdomus klausimas... Teoriškai gal ir galėtų tikti. O praktiškai, kol kas nors neišbandys, tol niekas ir negalės atsakyti, ar galima keisti :) P.S. jei išbandysite su graikišku jogurtu, būčiau labai dėkingam jei pasidalintumėte patirtim, o gal dar kam nors prisireiks :)
( 8 comments — Leave a comment )