Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Serbentų morsas

serbentu gerimas 1

Keistas tas žodis "morsas". Net ėjau ieškoti į interneto platybes, ar tikrai toks yra. Pasirodo, morsas tai "nealkoholinis gaivusis gėrimas, gaminamas iš vandeniu praskiestų vaisių ir uogų sulčių, paskaninant jas cukrumi". Ir tikrai, toks jis ir yra, tas keistas žvėris morsas - nealkoholinis, gaivus ir labai labai skanus.

Taigi, pas ką dar šaldikliai pilni praeitos vasaros serbentų, eikit po kutu - ten labai geras naudingo serbentinio MORSO receptas.

SERBENTŲ MORSAS

200g šaldytų serbentų
5 - 7 v.š. cukraus
1 citrina
1 l vandens

 - Citriną kruopščiai nuplauti, gerai būtų su soda. Specialiu peiliuku arba daržovių skustuku atsargiai nupjauti ploną žievelės sluoksnį (be baltosios dalies). Iš likusios citrinos išspausti sultis.

 - Šaldytus serbentus suberti į blenderio indą. Ten pat sudėti nupjaustytas citrinos žieveles, cukrų. Tuomet užpilti 200ml verdančio vandens ir blenderu malti iki vientisos masės.

 - Supilti likusius 800ml vandens ir išspaustas citrinos sultis, dar kartą suplakti blenderiu. Perkošti. Atšaldyti.

 - Gerti, gerti, gerti. Kai morsas pasibaigs  - pakartoti viską iš pradžių.

Į SVEIKATĄ, SKANAUS!

serbentu gerimas 2
Tags: gėrimai, receptas, serbentai
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments