Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Duona su grūdais

duona 1

Labai pasiilgau duonos kepimo. Duonkepė burzgia bent kartą per savaitę, bet kartais norisi viską padaryti savo rankomis. O laiko minkyti - kildinti nėra. Todėl labai nudžiugino šitas receptas: viskas paprasta ir neužima daug laiko. Jokio ilgo minkymo, jokio kildinimo, nieko! 5 min. produktams susverti, 10 min. palaukti ir 1 val. kepti. Rezultatas - skani ir sveika duona, tinkanti negriežtai dietai.

Kepam? Kepam!

DUONA SU GRŪDAIS

350 ml šilto vandens
1 v.š. medaus
2 a.š. sausų mielių
200 g rupių ruginių miltų
75 g kvietinių miltų
75 g mėgstamų grūdų mišinio (aš naudojau šitą grūdų mišinį duonai -  "Fitness Mix")
50 g avižinių dribsnių
25 g sėlenų (šįkart dėjau rugines sėlenas, bet galima naudoti ir avižines arba kvietines)
1 a.š. druskos
1 a.š. miežinio salyklo
1 a.š. aliejaus (prisipažinsiu, aliejų įpilti pamiršau, bet duonai tai nepakenkė, vadinasi galima apsieiti ir be jo :))

 - Į šiltą vandenį sudėti medų, mieles, išmaišyti ir palikti 10 min. šiltoje vietoje, kol suputos.

 - Atskiram inde sumaišyti visus sausus ingredientus.

 - Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį, pridėti miežinį salyklą ir aliejų. Viską sumaišyti rankomis. Nereikia minkyti - tiesiog sumaišyti. Turi gautis klampi, neskysta tešla. Jei masė per skysta - pridėti truputį miltų arba sėlenų, jei per sausa - šiek tiek šilto vandens.

IMG_20140616_113711logo

 - Kepimo formą ištepti sviestu, apibarstyti manų kruopomis. Į taip paruoštą formą sukrėsti tešlą, drėgnomis rankomis sulyginti paviršių, apibarstyti sėklomis, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 10 min.

 - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Aš kepiau apie 50 min. Iškepusią duoną suvynioti į rankšluostį ir atvėsinti ant grotelių.

SKANAUS!


duona 2     duona 3
Tags: dietinis receptas, duona, nesaldūs kepiniai, receptas
Subscribe

Posts from This Journal “duona” Tag

  • Avižinė duona norintiems sulieknėti

    Labai pasiilgau savo blogo. Ruošdama duonelės nuotraukas galvojau, kaip pradėti šitą įrašą. Gabūt nuo atsiprašymų,…

  • Bandelės be miltų (be glitimo, be cukraus, be mielių)

    Duona be glitimo, kepiniai be cukraus, cepelinai be mėsos... Net nežinau kas dar ateityje mūsų laukia "be". Juokingiausia, kad visi…

  • Sodos duona su graikiniais riešutais

    Aš labai mėgstu duoną. Mėgstu duoną kepti, mėgstu fotografuoti, mėgstu valgyti. Todėl norėjau, kad pirmas 2019 metų įrašas būtų…

  • Plėšomos bandelės

    Plėšomos bandelės - būtinas mūsų šeimos pirkinys, užsukus į RIMI. Ir kiekvieną kartą valgydama tas bandeles galvodavau, kad…

  • Speltos miltų duona

    Speltos miltus naudoju senokai, bet dažniausiai maišydavau su įprastais kvietiniais. Kažkodėl įsivaizdavau, kad vien iš speltos…

  • Moliūgo ir sūrio keksas

    Šiandien eilinį sykį pagavau save besikalbant su Lakiu. Rodos, kas čia keisto? Praktiškai nieko, tik: a) Lakis yra šuo;…

  • Bandelės su grūdais

    Ir kaip jums tas "šaltasis savaitgalis"? Visi sveiki, gyvi? Nebadavot? Taip susiklostė likimas, kad patį šalčiausią…

  • Paplotėliai su buroklapiais

    Jeigu ir pas jus šaldytuve guli didžiausios palmės, t.y. jauni burokėliai su vešliais lapais, kepkite šituos paplotėlius.…

  • Duona su jogurtu duonkepėje

    Kai turi gerus pagalbininkus, tai ir darbas sekasi. Duoną iškepti padėjo mano ištikimoji duonkepė, o fotografuojant turėjau dvi…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments