Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Varškėčiai

arba TEISINGI RECEPTAI

varskeciai 1

Yra receptų, su kuriais galima be galo - be krašto improvizuoti. O yra tokie, kurie nemėgsta jokių pakeitimų, viską reikia daryti tiksliai ir rezultatas visada bus garantuotai geras. Juos vadinu Teisingais receptais.

Taigi, norite skanių varškėčių? Darykit viską tiksliai kaip parašysiu žemiau ir bus jums nuostabūs varškėčiai.

Beje, normos mažinti taip pat negalima. Nebent didinti.

VARŠKĖČIAI
Išeiga: apie 25 vnt

1 kg varškės
3 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 a.š. sodos
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
3 - 4 kiaušiniai (jei varškė sausa - reikės 4, jei šlapesnė - užteks 3)
aliejaus kepimui
papildomai pora šaukštų miltų apvoliojimui

 - Į didelį dubenį sudėti varškę, cukrų, druską, sodą, miltus, manų kruopas ir kiaušinius (vienu žodžiu, viską, išskyrus aliejų) ir gerai išmaišyti. Maišyti ir minkyti geriausia rankomis, nes tešla gaunasi kietoka. Kai tešla taps vienalytė ir nebelips prie rankų, palikti pusvalandžiui ramybėje, kad manų kruopos pritrauktų drėgmės ir išbrinktų.

 - Drėgnomis rankomis padalinti tešlą į 25 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį suformuoti į rutuliuką. Prieš formuojant kiekvieną gabalėlį, rankas sudrėkinti (pasistatykit šalia dubenį su šaltu vandeniu).

 - Dabar jau galima statyt kaitint keptuvę su aliejumi, ant vidutinės ugnies.

 - Į kokią didesnę plokščią lėkštę arba ant lentelės, o gal tiesiog ant stalo (tai vienintelis momentas, kur galit improvizuot, mėgaukitės juo) supilkit miltų kauburėlį. Į tuos miltus dėkit po vieną varškės kamuoliuką ir plačiu peiliu formuokit 1,5 cm aukščio varškėtį. Tuo pačiu varškėtis ir miltuose apsivolios.

 - Paruoštus varškėtukus dėkit į įkaitusią keptuvę ir kepkit po 5-8 minutes iš abiejų pusių. Atsiminkit, kad varškėčiai auga, todėl keptuvėje reikia palikti didesnius tarpus.

 - Jei varškėčiai per greitai apskrunda, reikia sumažinti ugnį. Lėtai kepdami jie geriau iškeps. Kartais, jau pakankamai gražiai apskrudęs varškėtis perpjovus atrodo nevisai iškepęs. Nepergyvenkit ir neskubėkit valgyti. Tiesiog kraukit iškepusius gražuolius į vieną dubenį, ir, šiek tiek aušdami, jie patys dakeps subręs.

 - Na gerai, šiandien aš gera, ir leisiu dar kartą paimprovizuoti - galit rinktis, su kuo valgyti varškėčius: su grietine, su uogiene ar su tuo ir tuo.

varskeciai 2

SKANAUS! Ir valgydami neužmirškite pasakyti tetai Ilonai "Ačiū" :)

varskeciai 3
Tags: antras patiekalas, pusryčiai, receptas, varškė, vegetariška
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 6 comments