Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Batonas su varške

balta duona

Batonas, balta duona arba beveik pyragas, vienu žodžiu - labai skani bulka. Tiks skaniems sumuštiniams su sūriu arba su uogiene prie arbatos. O aš ir su rūkyta dešra valgiau :) Varškės dėka plutelė gaunasi labai traški ir be galo gražiai apskrudusi.

BATONAS SU VARŠKE

260 ml šilto vandens
20 g sviesto arba margarino kepiniams
2 a.š. druskos
55 g cukraus (3 kupini šaukštai)
75 g varškės
500 g kvietinių miltų
1,5 a.š. (6 g) sausų mielių

Sudėti visus produktus į kepimo kibirėlį pagal duonkepės instrukciją ir jungti pagrindinę programą (apie 3,5 val.). Iškepusią duoną ataušinti ant grotelių.

Aš dariau taip: į matavimo indelį supyliau karštoką vandenį. Į jį sudėjau sviestą, varškę, cukrų ir druską, viską gerai išmaišiau iki vientisos masės. Tuomet supyliau į duonkepės kibirėlį, subėriau persijotus miltus ir ant viršaus mielių. Viskas, tuo mano darbas ir baigėsi. Toliau darbavosi mano mylimoji duonkepė :)

SKANAUS!
batonas
Tags: duona, duonkepė, nesaldūs kepiniai, receptas, varškė
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments