?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Obuolių pyragas su migdolų miltais

Obuoliu pyragas 2

Ar matėt kokie šiemet obuoliai? Dideli, gražūs, sveiki - ne obuoliai, o svajonė! Vaikštant po sodą norisi paimt tokį obuolį ir smagiai kąst pilna burna, kad sultys trykštų į šalis, kramtant kvailai šypsotis, žvalgytis po pilnas obelų viršūnes ir planuoti kokį nors obuolių pyragą. Paprastą (nes obuoliai nemėgsta įmantrybių - tokie jau tie obuoliai), bet kažkuo ypatingą... Pavyzdžiui, su migdolų miltais.

Ok, su migdolais tinka. Imam keturis pačius gražiausius ir didžiausius obuolius ir einam kepti.

OBUOLIŲ PYRAGAS SU MIGDOLŲ MILTAIS
Iš duotos normos išeina 2 nedideli pyragai (~20x20 cm)

100 g kvietinių miltų
100 g migdolų miltų
140 g cukraus
2 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
4 obuoliai
2 - 4 v.š pieno

 - Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Kepimo formą truputį patepti aliejumi, ant dugno suberti obuolius.
 - Kiaušinius su cukrumi išplakti iki baltos purios masės. Dalimis supilti miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius. Gerai permaišytą tešlą paskirstyti ant obuolių. Jei tešla gaunasi labai tiršta, įpilti šiek tiek pieno.
 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusį pyragą galima apibarstyti cinamonu arba cukraus pudra.

SKANAUS!
 P.S. pasirūpinkite dideliu kiekiu obuolių, nes sekantis obuolių pyragas bus tikra BOMBA!!!!

Obuoliu pyragas 1

Obuoliu pyragas 3

Posts from This Journal by “migdolų miltai” Tag