?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Biskvitinis obuolių pyragas

obuoliu pyragas 3

Absoliutus šio rudens favoritas. Kepiau jau daugiau kaip 10 kartų (taip taip, beveik kasdien ir namie, ir sodyboje) ir jis man vis dar neatsibosta.

Kuo taip patiko?
1. Paprastas kaip trys kapeikos. Na gerai, keturios kapeikos, nes yra keturios sudėtinės dalys - obuoliai, kiaušiniai, miltai ir cukrus.
2. Nereikia jokių svarstyklių, matavimo indų ir pan. Pagrindinis įrankis - puodelis (stiklinė). Kuo didesni kiaušiniai, tuo didesnis puodelis. Gerai skamba :)
3. Elementarus paruošimas. Mano pirmokė atlieka pusę darbo, t.y. suplaka kiaušinius su cukrumi, vėliau prideda miltus. O aš tuo metu supjaustau obuolius.
4. Visada puikiai iškepa. Su viena vienintele sąlyga: kiaušinius ir cukrų reikia plakti ne mažiau 5 min. O geriau visas 6.
5. Jokių riebalų ir kepimo miltelių!

Gerai, užteks aiškinti, laikas receptui.
Beje, ant stalo guli paskutinis šiandieninio pyrago gabalėlis. Mažoji jau miega, vyras nekaip jaučiasi - pyrago jau nevalgys. Lieku aš ir Deivis. Būti pavyzdinga mama ir nunešti tą gabaliuką sūnui, ar būti naglai kiaulei nekreipti į nieką dėmesio ir suvalgyti pačiai? Oh, koks sunkus pasirinkimas... Tiek to, kol kas rašau receptą, pažiūrėsim kuri mano pusė laimės.

BISKVITINIS OBUOLIŲ PYRAGAS
kepimui naudoju didelę (27x37 cm) stiklinę kepimo formą aukštesniais kraštais

5 dideli obuoliai (arba net daugiau)
5 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 puodelis miltų

 - Įjungti orkaitę, lai įkaista iki 180°.
 - Obuolius nulupti, išpjauti sėklas, supjaustyti kubeliais.
 - Kiaušinius mikseriu suplakti su cukrumi. Kaip minėjau, plakti reikia ilgai - 5-6 min. didžiausiu greičiu.
 - Supilti miltus, dar kartą suplakti (čia jau nereikia 5 min., tiesiog iki vientisos masės).
 - Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti kepimo popieriumi.
 - Ant dugno lygiu sluosniu išpilti trečdalį tešlos. Ant viršaus tolygiai suberti obuolius ir viską užpilti likusia tešla.
 -
Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Pirmas 40 min. galite net nesirūpinti pyragu. Vėliau reikėtų žvilgtelėti, kaip atrodo viršus. Pirmus kartus kepdavau vidurinėje orkaitės dalyje 50 min. ir gaudavosi traški plutelė. Dabar pyragą kepu šiek tiek žemesnėje orkaitės dalyje 45 min., tada išjungiu orkaitę ir po 5 min. traukiu iškepusį gražuolį minkštesniu viršum.

SKANAUS! IR ATSIMINKITE:
5 obuoliai/5 kiaušiniai, puodelis cukraus/puodelis miltų, plakti 5 min., kepti 180°C/50 min.

p.s. Spėkite, kas suvalgė tą paskutinį pyrago gabalėlį?

obuoliu pyragas 1   obuoliu pyragas 2
Счетчик посещений Counter.CO.KZ

Posts from This Journal by “obuoliai” Tag

  • Varškės sausainiai su obuoliais

    Kaip pavadinti kepinį, kuris yra tarp sausainio ir bandelės? Nežinote? Ir aš nežinau... Bet būtent tokie ir yra šie sausainiai -…

  • Mikrobangėje keptas obuolys su šokoladu

    Šiandien dienotvarkėje du klausimai. Pirmas organizacinis, antras receptinis. 1. Organizacinis klausimas. Ar dėl retų įrašų, ar…

  • Salotos "Po švenčių"

    Atradau naują dietą! Superinė! Reikia valgyti vieną kartą dienoje. Kefyrą. Šakute... ............... Juokauju, žinoma. Ne kefyrą.…

Comments

(Anonymous)
Oct. 5th, 2017 06:07 pm (UTC)
Obuoliukas...
Aciu uz recepta-labai skanus! Pasidalinau receptu su draugemis-tikiuosi-isbandys irgi. Dabar kitokio ir nebekepsiu. Tik pavojinga daznai skanauti....:)
dailona
Oct. 5th, 2017 06:28 pm (UTC)
Re: Obuoliukas...
Skanaus! Aš irgi jau kelintus metus tik šituo receptu ir naudojuos :) Dėl pavojų - sutinku, reikia imtis atsargumo priemonių :)))