?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Šokoladiniai pyragaičiai

sokoladiniai pyragaiciai    sokoladinis pyragaitis

Labai maloniai nustebinęs kepinys. O viskas prasidėjo nuo to, kad parduotuvėje susigundžiau nupirkti majonezo kibirėlį. Aha, juk nuolaida buvo. Bet, kaip dažniausiai ir būna su "nuolaidiniais" dalykais, majonezas mums nepatiko ir tvirtai apsigyveno šaldytuve. Reikėjo skubiai kažko imtis.

Prisiminiau, kad mačiau kažkokį pyrago su majonezu receptą. Taip, sutinku, skamba nesąmoningai... bet aj, tiek to, pabandysiu iškept. Maišydama tešlą supratau, ką man primena receptas - ogi jau ne kartą keptą seną gerą Crazy Cake. Vadinasi, gausis kažkas panašaus. Ir tą "kažką panašaus" galima dar patobulinti.

Rezultatas - sodraus šokoladinio skonio, labai elegantiški pyragaičiai. Tokius negėda svarbiems svečiams prie kavos paduoti ir vaidinti labai rafinuotą šeimininkę - estetę. Tik apie majonezo kibiriuką su nuolaida pasakoti nereikia. Geriau tylomis klausytis komplimentų ir paslaptingai šypsotis.

ŠOKOLADINIAI PYRAGAIČIAI
Išeiga: naudojant 35x25 cm dydžio kepimo formą gaunasi 30 vnt.
Stiklinė - 220 ml

Tešlai:
3 stiklinės miltų
1,5 a.š. sodos
2 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. geros kakavos
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės majonezo
1,5 stiklinės vandens

Pertepimui:
0,5 l tirštos rūgštesnės uogienės arba džemo (aš naudojau kaukazinių slyvaičių džemą su agaru. Džemą ruoštas pagal šitą receptą.)

Glaistui:
2 v.š. pieno
70 g va tokių kakavos glaisto diskelių. (Žinoma, galima glaistą ir pačiai paruošti, bet man greičiau ir patogiau naudoti gatavą.)

 - Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Kepimo formą lengvai patepti sviestu.
 - Sumaišyti visus tešlai skirtus produktus ir supilti į kepimo formą.
 - Kepti 30 min., iškepusį pyragą palikti ataušti formoje.
 - Praaušusį pyragą išimti ir apversti, padalinti į 4 dalis. Tuomet kiekvieną dalį perpjauti skersai, pertepti džemu. Šiek tiek atsargiai paspausti viršutinę dalį ir palikti, kad gerai sutvirtėtų.
 - Tuo metu paruošti glaistą: į nedidelį indelį įpilti 2 v.š. pieno ir suberti kakavos glaisto diskelius. Kaitinti ant silpnos ugnies visą laiką maišant, kol glaistas ištirps ir ims gražiai blizgėti. Užvirti nereikia.
 - Grįžtam prie pyrago. Perteptas 4 dalis supjaustyti mažesniais kvadračiukais (daugmaž 5x5 cm). Tada kievieną pyragaitį aplieti glaistu. Glaistu padengti galima ne tik viršų, bet ir šonus - tiesiog pamirkyti arba užtepti šaukšteliu. Trumpai luktelėti, kol glaistas sustings (stingsta greitai).

SKANAUS IR SĖKMINGŲ EKSPERIMENTŲ VIRTUVĖJE!


sokoladinis pyragas

Счетчик посещений Counter.CO.KZ

Posts from This Journal by “saldūs kepiniai” Tag