Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Moliūgų ir porų sriuba

moliugu sriuba

Neginčijama aksioma: kuo vėsesni orai, tuo populiaresnės sriubos. Ir nėra ką daugiau pridurti. Tiesiog noriu išsaugoti sau šitą moliūgų sriubos variantą, nes jame labai gerai dera švelnus moliūgo/poro saldumas ir prieskonių aštrumas.

Apie prieskonius. Galima naudoti maltą čili papriką arba kajano pipirus, bet bijau, kad jų aštrumas užgožtų moliūgą su poru. O štai mišinukas "NASI GORENG" buvo pats tas - ir aštru, ir kvapnu, ir maloniai nuteikia gomurį (siaubas, kaip kai kurios frazės amžiams išlieka galvoje :)

MOLIŪGŲ IR PORŲ SRIUBA

1-2 l vištienos sultino
1 nedidelis arba 0,5 didelio moliūgo (gal kokie 1,5-2 kg)
1 poras
4 - 5 bulvės (dietiniam variantui reikėtų apsieiti be jų)
1 - 2 v.š. miltų (ir miltai griežtai dietai nederėtų ;)
30 g sviesto (dietinei sriubai geriau tiktų 1 v.š. alyvuogių aliejaus)
prieskoniai: druska, muskatas, koks nors džiovintų žolelių mišinys (pvz. mano mėgstamas šitas), prieskonių mišinys "NASI GORENG"

 - Moliūgą nulupti, supjaustyti stambiais gabalais, bulves nuskusti, taip pat supjaustyti, tik smulkiau.
 - Užvirinti sultinį, sumesti moliūgą ir bulves. Virti kol daržovės suminkštės.
 - Baltąją poro dalį supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti porus ir labiau troškinti, nei kepti, ant mažos ugnies. Kai porai suminkštėja, sudėti miltus, ir pastoviai maišant trumpai pakepinti. Tuomet įpilti porą samčių sultinio (iš puodo, kur verda moliūgas), išmaišyti ir dar pakaitinti.
 - Toliau kaip kam patogiau - galima porus sudėti į puodą ir jame viską sumalti blenderiu. Arba daryti kaip aš: į didelį dubenį išgriebiu moliūgo gabalus, bulves, sudedu patroškintus porus, viską sublenderiuoju, o jau tada gautą masę supilu atgal į puodą.
 - Kai sriuba užverda, sudėti prieskonius - druską, žoleles ir žiupsnelį muskato. Po kelių minučių paragauti, išlyginti skonį (gal trūksta druskos?). Tik nepamiršti, jog dar laukia pagrindinis akcentas - "NASI GORENG" (jis bus dedamas vėliau). Dabar išjungti ugnį ir palikti puodą ramybėje 10 min.
 - Patiekiant sriubą į kiekvieną lėkštę įberti po žiupsnelį "NASI GORENG". Taip prieskoniai nespės išmirkti ir liks traškūs.

SKANAUS IR KUO TIRŠTESNĖS SRIUBOS!

moliugu poru sriuba
Tags: dietinis receptas, moliūgas, receptas, sriuba
Subscribe

Posts from This Journal “sriuba” Tag

  • Frikadelių sriuba su bolivine balanda (kynva)

    Šiandien nebus "plepu - plepu", tik receptas. Žinote kodėl? O todėl, kad šiomis dienomis visi šneka tik viena…

  • Skaidri žuvienė

    Nedažnai, netgi labai retai, užsimanau žuvienės. Tokios skaidrios, skystos ir lengvos. Net silpna darosi, kaip norisi. Tuomet sulaukiu…

  • Pomidorinė ryžių sriuba

    Sriubą verdu beveik kiekvieną savaitę, bet mano užrašuose nėra daug sriubų receptų. Matyt dėl to, kad retai sriubas verdu pagal tikslų…

  • Moliūgų ir avinžirnių sriuba

    Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus…

  • Cukinijų sriuba

    Jau rodos ir pavasaris įpusėjo, turėtų ateiti laikas lengvoms salotikėms ir panašiam maisteliui. Bet ko tai su tokiais orais vis dar…

  • Daržovių sriuba

    Pastebėjau, kad kuo toliau, paprastesni darosi mano gaminami patiekalai. Bet nuo to nė kiek ne prastesni :) Žinoma ir anksčiau nesiimdavau…

  • Porų ir sūrio sriuba

    - Padavėjau, kur šaukštas? Kuo aš valgysiu sriubą? - Tai kreminė sriuba, ją reikia įtrinti. Juokauju. Nors šita…

  • Kreminė grybų sriuba

    Vieni žmonės žiemai kaupia atsargas. O aš žiemai kaupiu sriubų receptus. Pravers. Kreminė grybų sriuba - vien garsiai ištarus…

  • Daržovių sriuba su burnočių sėklomis

    arba APIE SRIUBĄ IR KONKISTADORUS Visada sriubas verdu su mėsišku sultiniu - vištienos, jautienos, kiaulienos. Kadangi…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments