Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Morkos su petražolėmis

DSC_042fflogo

Ir tik nesakykit, kad nemėgstate virtų morkų! Nes šitos troškintos morkos yra tikras stebuklas. Labai universalus stebuklas - gali būti garnyras, šiltos salotos, užkandis arba savarankiškas patiekalas. Būtinai paragaukit ir sužinosite, kas yra meilė iš pirmo šaukšto.

MORKOS SU PETRAŽOLĖMIS

4 didelės morkos
2 svogūnai
1,5 v.š. sviesto arba alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
2 v.š. (arba daugiau) smulkintų petražolių (naudojau šaldytas)
100 ml vandens
2 v.š. grietinės arba grietinėlės

 - Daržoves (morkas, svogūnus, česnakus) nulupti/nuskusti. Svogūną ir česnaką susmulkinti, morkas supjaustyti griežinėliais (ne storiau nei 3 mm).
 - Puode ištirpinti sviestą, suberti svogūnus ir 3 minutes apkepti. (Apkepdama svogūnus bet kuriam patiekalui visada įberiu mažą žiupsnelį cukraus - tuomet svogūnai įgauna gražų auksinį atspalvį ir karamelinį skonį).
 - Prie apkeptų svogūnų suberti supjaustytas morkas ir smulkintus česnakus, įpilti 100 ml vandens, pasūdyti, gerai išmaišyti. Uždengti ir troškinti ant silpnos ugnies 15-20 min.
 - Tuomet suberti susmulkintas petražoles, paskaninti grietine arba grietinėle ir dar patroškinti 2-3 minutes.

SKANAUS!

DSC_0427blogo
Счетчик посещений Counter.CO.KZ
Tags: antras patiekalas, daržovės, dietinis receptas, morkos, receptas, salotos, užkandžiai, vegetariška
Subscribe

Posts from This Journal “morkos” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments