Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Mielinės bandelės su ryžiais

 

Labai mėgstu kepti bandeles. Ir valgyti taip pat :) Jos tokios mažutės minkštutės, tokios skanios ir labai jaukios. Pasiimi kokius tris - keturis tokius šiltus kamuoliukus, įsitaisai minkštame fotelyje, atsiverti knygą (na gerai, įsijungi planšetę - pataruoju metu dažniausiai taip skaitau) ir taip gera - ramu - malonu pasidaro, nors rėk.

Išsikepti šias laimės bandeles labai paprasta ir greita, nereikia jokių ypatingų ingredientų. Tešla - pati paprasčiausia ir tinkamiausia įvairioms bandelėms (štai ČIA jau rašiau apie bandeles su dešrelėmis). Įdaras - kas tik į galvą šauna. Gali būti saldžios bandelės su džemu, arba nesaldžios su mėsa, daržovėmis, ryžiais, grikiais ir t.t

Dažniausiai įdarą renkuosi taip: atsidarau šaldytuvą ir tikrinu, kas ten užsigulėjo. Štai, viriau ryžius (ar grikius), kaip visada, išviriau per daug - lįskit į dienos šviesą, būsit įdaru. Dar prigriebiu kelis pievagrybius ir svogūną. Hmmm, kažko dar trūksta... Žiūrim ką turim šaldiklyje... Va! Šaldyti špinatai! Ir iki pilnos laimės - pora virtų kiaušinių.

Tešlą ruošiu duonkepėje. Tiesiog sudedu visus tešlai skirtus produktus ir paspaudžiu mygtuką. Po 1,5 val turiu puikiai iškilusią tešlą. Bet galima tai atlikti ir rankomis. Šiltame vandenyje ištirpinti cukrų, suberti mieles, uždengti, palikti  10-15 min. Kai mielės suputos, suberti miltus, aliejų, druską ir minkyti kol tešla taps lygi ir elastinga. Tuomet vėl uždengti ir palikti šiltai valandai su trupučiu, kol tešla pakils dvigubai. Arba galima po valandos lengvai perminkyti ir palikti dar pusvalandžiui kilti.

Na ką, su įdaru išsiaiškinom, apie tešlą pakalbėjom, laikas kept!

MIELINĖS BANDELĖS SU RYŽIAIS
Iš tokio kiekio tešlos aš sulipdau 32 bandeles

Tešlai:
325 ml šilto vandens
1 a.š. druskos (nepilnas šaukštelis)
2 v.š. cukraus
2 a.š. sausų mielių
25 g aliejaus
500 g kvietinių miltų (šįkart ėmiau 400g a.r. miltų ir 100g viso grūdo miltų, rezultatas labai patiko - bandelės gavosi šiek tiek tamsesnės ir ryškesnio skonio)

Įdarui:
Virti ryžiai
1 svogūnas
1 puodelis šaldytų špinatų
keli pievagrybiai
2 virti kiaušiniai
Mėgstamų prieskonių paskaninimui (aš dėjau truputį maltų juodųjų pipirų ir Persilado)

 - Duonkepėje arba rankomis paruošti mielinę tešlą (apie tai jau rašiau aukščiau).

 - Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Svogūną ir pievagrybius susmulkinti ir apkepti. Baigiant kepti sudėti špinatus. Galima kartu į keptuvę suberti ir virtus ryžius ir vos vos apkepti. Pabaigoj sumaišyti su smulkiai supjaustytais virtais kiaušiniais. Įdaras paruoštas, lai ataušta.

 - Pakilusią tešlą lengvai perminkyti ant miltais pabarstyto stalo ir padalinti į 32 dalis. Kažkada jau rašiau, kaip padalinu tešlą į lygias dalis, pakartosiu: didelį tešlos gabalą dalinu į 2 lygias dalis. Tuomet kiekvieną dalį dar kartą pusiau. Tuomet tas 4 dalis dar po pusę ir t.t., kol gaunu 32 vienodus tešlos gabalėlius.

 - Kiekvieną tešlos gabalėlį suploti, įdėti įdarą, užspausti kraštus. Man patogiausia formuoti apvalias bandeles - tokiu būdu gaunasi labai nedidelis užspaudimas ir neišbėga net ir skystas įdaras.

 - Paruoštas bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir palikti 20-30 min. (tada ir reikia jungt orkaitę - kol bandelės pakils, orkaitė įkais).

 - Prieš kepant bandeles galima aptepti vandeniu, pienu arba arbata (neverta gadinti kiaušinio :))

 -
Kepti apie 15 min. iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bandeles vėl aptepti ir uždengus ataušinti ant grotelių.

SKANAUS!
p.s. Lengva pasakyti "ataušinti"... Na gerai, nors truputį praaušinkit ir valgykit :)

 
Tags: duonkepė, grybai, nesaldūs kepiniai, plepu-plepu, receptas, ryžiai, saldūs kepiniai, vegetariška
Subscribe

Posts from This Journal “nesaldūs kepiniai” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments