Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Varškės pyragėliai su įdaru

  

Tęsiu seriją "Tuščias šaldytuvas savaitgaliui" (pradžia ČIA).

Liko sunaudoti varškę ir likusį įdarą - daug visokių žalumynų. Ir dar keli kotletukai šaldytuve slėpėsi... Po chačapurių kepimo laiko buvo nedaug, reikėjo kažko labai paprasto ir greito.

Prisipažinsiu, kad šitų pyragėlių skonis labai nustebino. Tešla be kiaušinių, be mielių ir kitokių pribambasų, tik varškė ir miltai, o rezultatas - "DUOK DAR!"

VARŠKĖS PYRAGĖLIAI SU ĮDARU

Tešlai:
500 g varškės
0,5 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
200-250 g miltų (naudojau viso grūdo kvietinius miltus, todėl pyragėliai tokie rudi. Galima naudoti ir įprastus miltus)
šiek tiek pieno, kefyro arba kažko, kas yra šaldytuve (skysčių kiekis priklauso nuo varškės konsistencijos. Mano naudota buvo labai sausa, todėl prireikė pieno šlakelio. Bet jei varškė šlapia, skysčio gali ir neprireikti)

Įdarui tiks žalumynai, kopūstai, ryžiai, virta mėsa ir t.t. ir pan. Pas mane buvo susmulkinti špinatai, krapai, svogūnų laiškai, lapiniai burokėliai ir lapiniai kopūstai. Į kelis pyragėlius įdarui panaudojau po pusę kotleto (vaikams šitie patiko labiausiai).

 - Varškę ištrinti su soda ir druska.

 - Tada dalimis dėti miltus ir minkyti, kol gausis kietoka, prie rankų nelimpanti tešla. Jei varškė sausa ir tešla gaunasi biri, įpilti truputį pieno (kefyro/pasukų).

 - Padalinti tešlą į lygias dalis ir formuoti plokščius pyragėlius su įdaru. Kepti keptuvėje su aliejumu, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

SKANAUS IR LINKIU TUŠČIŲ ŠALDYTUVŲ SAVAITGALIAIS!





Счетчик посещений Counter.CO.KZ
Tags: daržovės, nesaldūs kepiniai, receptas, varškė
Subscribe

Posts from This Journal “nesaldūs kepiniai” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments