?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Kynva su cukinija ir špinatais



Kynva arba kitaip bolivinė balanda yra lengvai pasisavinamų baltymų šaltinis. Kas man, vis dar nevalgančiai mėsos, yra labai svarbu. Bet kad ir kokia sveika ir naudinga kynva bebūtų, paprasta košė atsibosta. Tada ir prasideda "savęs ieškojimai" (mūsų šeimoje kodinis pavadinimas "ieškoti savęs" reiškia... emmm... lengvą nučiuožimo laipsnį).

Šįkart "beieškodama savęs" atradau labai skanų kynvos paruošimo būdą. Man tai buvo pagrindinis patiekalas su salotomis, o šeimai - puikus garnyras prie mėsos.

KYNVA SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

200g (1 puodelis) kynvos kruopų
1 svogūnas
1 nedidelė cukinija (iki 500g)
2 didelės saujos špinatų
2,5 puodelio vandens (t.y. 2,5 karto daugiau nei kynvos)
krapų pundelis
1-2 a.š. vištienos sultinio (naudojau štai tokį)

- Svogūną susmulkinti ir lengvai apkepti.
- Cukiniją stambiai sutarkuoti, palikti 5 min., nuspausti. Tada sudėti į keptuvę prie svogūno ir trumpai apkepti.
- Kynvos kruopas kruopščiai perplauti ir suberti į keptuvę su daržovėmis. Įpilti 2,5 puodelio vandens, suberti sultinio prieskonius, permaišyti, uždengti ir virti 15-20 min. ant mažos ugnies.
- Špinatus supjaustyti juostomis. Kai kruopos išvirs, sudėti špinatus, permaišyti, uždengti ir išjungus ugnį palikti dar 5 minutėm.

P.S. tik įdėjus nuotraukas pamačiau ir prisiminiau - kad būtų dar skaniau, pabarsčiau sūriu!

SKANAUS IR DAŽNIAU IEŠKOKITE SAVĘS!



Счетчик посещений Counter.CO.KZ

Posts from This Journal by “kynva” Tag

  • Moliūgų ir avinžirnių sriuba

    Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus…

  • Žiediniai kopūstai su kynva

    Kol valgau, paskubom užrašysiu receptą, nes gavosi labai greita ir skanu, tikrai norėsiu ne kartą pakartot. Žiediniai kopūstai, žirneliai…

  • Sausainiai su kynva ir migdolais

    Labai mėgstu trapius sausainius. Ir kepti juos nesunku. Bet dažniausiai, perskaičius receptą, mane atbaido didelis sviesto kiekis. Nu

Comments

( 2 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Aug. 9th, 2015 11:33 am (UTC)
Nu labai keistos kruopos, bet tokiu pavidalu kuo ilgiau valgiau, tuo labiau patiko :) Vyras tai iš viso, kadangi be nusistatymų prieš košes, nuo pirmo šaukšto įsijautė. :) Panašu į daugiaryžį, tik daugiakynvis :D
dailona
Aug. 9th, 2015 07:02 pm (UTC)
Tai jau tikrai, keistos - kur bedėtum, visur tinka: į košes, į sriubas, į kotletų faršą, prie daržovių, netgi į sausainių tešlą! :))))
( 2 comments — Leave a comment )