?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Senamadiškas batonas. Antras dublis.



Vienas iš dažniausiai mano kepamų batonų. Apie jį rašiau prieš dvejus metus (pirmasis dublis ČIA). Labai tiksliai parinktas sausų ir skystų ingredientų santykis visada garantuoja puikų rezultatą.

Vienintelis pakeitimas pastaruoju metu - dalį a.r. smulkių kvietinių miltų keičiu viso grūdo kvietiniais miltais ir avižinėmis sėlenomis.

SENAMADIŠKAS BATONAS

380 ml rūgpienio (pieno, kefyro, pasukų)
1,5 v.š. aliejaus (dažnai naudoju graikinių riešutų arba alyvuogių)
2 v.š. cukraus
500 g kvietinių miltų
50 g viso grūdo kvietinių miltų
50 g avižinių sėlenų
2 v.š. sauso pieno miltelių
1,5 a.š. sausų mielių
1,5 a.š. druskos

Visus produktus, išskyrus druską, sudėti pagal duonkepės rekomendacijas. Vidutinis apskrudimo lygis, 1 kg, pagrindinė pirma programa (3 - 3,2 val.). Druską įberti po signalo arba tada, kai tešlos pagrandukas jau bus gražiai susisukęs (maždaug po 10 min.).

Iškepusią duoną truputį praaušinti, suvynioti į rankšluostį ir palikti pilnai ataušti ant grotelių.

SKANAUS!

Posts from This Journal by “antras dublis” Tag