?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Morkų keksiukai su chia sėklomis

arba APIE MEILĘ IR KLIŪTIS



Puikiai suprantu, kad frazė "meilė nuo pirmo kąsnio" yra nuvalkiota ir banali. Bet nieko kito negaliu parašyti, kaip tik: šitie keksiukai tapo mano meile nuo pat pirmo kąsnio. Minkštutėliai, trapios tekstūros, saikingai saldūs ir drėgni, su kvapniu prieskonių aromatu - neįmanoma neįsimylėti!

Jie taip apsuko man galvą, kad net nusižengiau savo taisyklei - nefotografuoti vakare, su dirbtiniu apšvietimu. Tiesiog pabijojau, kad iki ryto keksiukų neliks ir buvau teisi :)

Tik vienas mažytis niuansas. Nes gi negali būti viskas idealu, a ne? Tai va. Guodžiuosi:
Moterys, merginos ir kiti gerb.kulinarai! Pasidalinkite patirtimi, kaip jūs tarkuojate morkas morkų pyragams, keksams ir kitiems saldiems kepiniams? Nes rankomis tarkuoti ta smulkia bulvine tarka yra TOOOKS vargas, nu jofana, atsiprašant... Kai atsibosdavo kankintis, morkas damušdavau smulkia burokine. Bet juk reikia smulkios tyrės. O gal aš klystu? Gal galima ir ne visai tyrelę daryti? Arba yra stebuklingai paprastas būdas sutarkuoti morkas, tik aš jo nežinau? Nuoširdžiai prašau apšviesti, nes šituos keksiukus su malonumu kepčiau vos ne kasdien (neminėjau, bet juos drąsiai galima vadinti sveikuoliškais!), bet tos tarkuotos morkos...

Žodžiu, skaitytojų pagalba tikiuosi išspęsiu šią mažą kliūtį, kuri iškilo tarp manęs ir mano mylimų keksiukų :)

MORKŲ KEKSIUKAI SU CHIA SĖKLOMIS
išeiga: 12-15 vnt

400 ml tarkuotų morkų, t.y. 4 vidutinio dydžio morkos
1 puodelis (220 ml) viso grūdo kvietinių miltų
1 puodelis avižinių miltų
2 kiaušiniai
100 g medaus
50 ml aliejaus
2 a.š. kepimo miltelių
1-2 saujos razinų (išmirkyti)
2 v.š. chia sėklų
žiupsnelis druskos
1,5-2 v.š. prieskonių mišinio kavai (čia dar viena mano pastarųjų mėnesių meilė. Naudoju jį ne tik kavai, bet ir kepiniams, nes labai patinka sudėtis ir prieskonių santykis).

- Kiaušinius išplakti su medumi.
- Supilti aliejų, morkų tarkius ir gerai suplakti.
- Atskirame inde sumaišyti kvietinius ir avižinius miltus, kepimo miltelius, druską, prieskonius.
- Gerai sumaišyti abi dalis (sausą ir šlapią) iki vienalytės masės.
- Suberti chia sėklas, razinas, dar kartą išmaišyti.
- Paruoštą tešlą supilstyti į keksiukų formeles. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
- Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.

SKANAUS IR LINKIU ŠIAIS METAIS LENGVAI ĮVEIKTI VISAS KLIŪTIS!


Posts from This Journal by “saldūs kepiniai” Tag

Comments

( 8 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Jan. 10th, 2016 07:50 am (UTC)
galbūt sultis spausti ir įpilti į tarkius kažkiek tų pačių sulčių?
dailona
Jan. 10th, 2016 02:24 pm (UTC)
Tikrai taip :) Jau FB gavau porą patarimų - galima naudoti netgi tuos tarkius, kurie lieka išspaudus sultis, tik kažkiek vandens arba sulčių papildomai įpilti.
(Anonymous)
Jan. 10th, 2016 03:02 pm (UTC)
O jeigu sulenderuot i tyrele?
dailona
Jan. 10th, 2016 03:33 pm (UTC)
Mano blenderis visiškai į tyrę nesublenderiuoja, lieka tokie stamboki trupiniai. O jei vaikai ras keksiuke virtos morkos gabaliuką - gi pasaulio pabaiga bus! :) Manau, bandysiu tarkuoti smulkia burokine tarka - FB merginos pasidalino patirtimi, jog taip tinka.
(Anonymous)
Jan. 10th, 2016 06:02 pm (UTC)
Kai reikia tarkuoti morkas pyragams, keksiukams visada naudoju bulvių tarkavimo mašiną (tokią, kuri naudojama cepelinų ar bulvinių blynų tarkiams) :)
dailona
Jan. 10th, 2016 07:13 pm (UTC)
Tiesą sakant, dėl keturių morkų patingėjau traukti tą mašiną :) Ir dar po to ją plauti ir vėl slėpti į tolimą kampą... Tikriausiai ir dėl 8 morkų tingėčiau :) Jau nusprendžiau - tarkuosiu smulkia burokine tarka.
Aušra Aleškaitienė
Feb. 22nd, 2016 03:36 pm (UTC)
Pagarba Tau :)
skaitau receptą ir galvoju - labai norėčiau išsikepti šiuos keksiukus, na bet tiek morkų tarkuoti tai eina sau... tingiu... ir tada skaitau auksčiau recepto aprašymą :) taip juokas paėmė :) Aš net smulkia burokine tarka tingiu jas tarkuoti, taip kad pagarba iš užsispyrimą :)

Edited at 2016-02-22 03:37 pm (UTC)
dailona
Feb. 22nd, 2016 07:08 pm (UTC)
Re: Pagarba Tau :)
Na va, pasirodo ne aš viena neįvaldžiusi smulkiosios morkų tarkavimo technologijos :)) Feisbuke gavau ne vieną patarimą tarkuot stambia burokine ir nesukt galvos. Kitą kartą taip ir darysiu, nes keksiukai tirai verti dėmesio, galima šiek tiek pasikankint. Bet nedaug, nepersistengiant :))
( 8 comments — Leave a comment )