Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Sluoksniuotos mielinės bandelės



Ar gali miltai, vanduo, truputis mielių, cukraus ir druskos pakelti nuotaiką? Gali, ir dar kaip! Tereikia iš tų kelių išvardintų produktų iškepti labai smagius bokštelius.

Šituos pirmuosius iškepiau visai paprastučius, tiesiog norėjau pažiūrėti kaip atrodo bandelės. O jau skanaujant gimė daugiau idėjų: galima "pagerinti" pačią tešlą (pienu, sviestu, kiaušiniu) arba vietoj vandens pertepimui naudoti ryškesnio skonio aliejų su česnakais, žolelėmis ir prieskoniais. Taip pat galima iškepti saldų variantą: saldžią tešlą pertepti sviestu su cukrumi ir cinamonu.

Žodžiu, variantų begalė, čia tik bazinis receptas. Bet ir jis tikrai geras! Tokius mielus bokštelius galima patiekti prie šaltų užkandžių, paštetų, šviežių arba keptų daržovių. Arba tiesiog plėšyti sluoksniais ir valgyti su arbata, kaip darėm mes :)

P.S. recepto autorius Richard Bertinet

SLUOKSNIUOTOS MIELINĖS BANDELĖS
apie 25 vnt

350 ml šilto vandens
500 g kvietinių miltų
2 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
2 a.š. sausų mielių
po žiupsnelį baltojo ir juodojo sezamo bandelėms apibarstyti

- Sumaišyti visus produktus (išskyrus sezamą) ir užminkyti tešlą (kaip visada, naudojausi duonkepės paslaugomis - viską subėriau į kibirėlį ir paspaudžiau mygtuką). Paruoštą tešlą kildinti apie valandą arba kol padidės dvigubai.

- Pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto pavišiaus lengvai perminkyti ir iškočioti 0,5 cm storio lakštą. Tuomet apvalia formele išspausti apskritimus (aš naudojau 5,5 cm skersmens taurę). Likusią tešlą vėl iškočioti, išspausti apskritimus ir t.t.

- Apskritimus sudėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (tešla mielinė, bandelės augs, reikia palikti pakankamai vietos tarp apskritimų!). Tada aptepti vandeniu, ant viršaus uždėti dar po vieną apskritimą, vėl aptepti ir dar po apskritimą (aš dariau 3 aukštų bandeles, bet galima bandyti ir 4 aukštus lipdyti). Bokštelius paskutinį kartą aptepti vandeniu ir pabarstyti sezamais.

- Paruoštas bandeles apdengti ir dar pakildinti 40 min.

- Kepti 15-20 min. iki 220°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje.

SKANAUS! JUK PAPRASTA, A NE? O KIEK DŽIAUGSMO :)

Tags: duona, duonkepė, nesaldūs kepiniai, receptas, užkandžiai
Subscribe

Posts from This Journal “duona” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments