?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Daržovių blyneliai kitaip



Mėgstat daržovių blynelius? Ir aš mėgstu :) Dažniausiai daržovės blyneliams tarkuojamos įvairaus kalibro tarkomis arba smulkiai pjaustomos. Šįkart bus kitaip. Daržoves reikės supjaustyti šiaudeliais, panašiai kaip ruošiant fri bulvytes, o gal net ir stambiau.

Ugnė, valgydama šituos blynelius padarė tokią išvadą: "Aš žinau, kodėl šitie blyneliai tokie skanūs. Todėl kad jie pagaminti iš fri bulvyčių!"


DARŽOVIŲ BLYNELIAI KITAIP
20 blynelių, 3-4 porcijos

2 bulvės (jei bulvės nedidelės - prireiks 4 vnt.)
1 svogūnas (o dar geriau - poras)
1 cukinija (500 g)
alyvuogių aliejus daržovių kepimui

Tešlai:
100 g miltų
2 kiaušiniai
7 g (2 a.š. be kaupo) kepimo miltelių
3-5 v.š. vandens
mėgstamo aliejaus blynelių kepimui
Paskaninimui: druska, pipirai, ciberžolė ir kiti mėgstami prieskoniai. (Aš norėjau blynelių su rytietiška gaidele, todėl savo dalį paskaninau žiupsneliu kumino, kalendros, čili paprika. O šeimynai blynelius skaninau persiladu ir prieskonių mišiniu bulvėms. Na ką su jais padarysi, tikri konservatoriai :))

- Svogūną susmulkinti ir apkepinti su trupučiu alyvuogių aliejaus.

- Nuskustas bulves ir cukinijas supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į keptuvę prie svogūno. Daržoves maišant kepti apie 10 min. Smarkiai apkepinti nereikia, labiau patroškinti.

- Kepimo pabaigoje sudėti prieskonius, permaišyti ir nuimti keptuvę nuo ugnies.

- Paruošti tešlą: sumaišyti miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį ciberžolės (Matėt, kokie gražūs geltoni blyneliai? Tai nuo ciberžolės :)), įpilti pradžioje 3 v.š. vandens. Viską gerai permaišyti. Tešla turi gautis labiau skysta, nei tiršta, kaip lietiniams. Todėl jei per tiršta - pridėti po vieną šaukštą vandens, kol gausis skystesnė.

- Sudėti daržoves į tešlą, atsargiai permaišyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų kepimui. Blynelius kepti apskrudinant iš abiejų pusių. Iškepusius blynelius galima dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. (Tiesą sakant, blyneliai nepritraukė daug riebalų, nes per visą kepimą netgi nereikėjo papildomai pilti aliejaus į keptuvę.)

- Blynelius patiekti su grietine, padažu arba šviežių daržovių salotomis.

SKANAUS! KARTAIS DARYKIME ĮPRASTUS DALYKUS KITAIP!

Posts from This Journal by “blynai” Tag

  • Avižinis pusryčių blynas su obuoliais

    Norit pusryčiams valgyti nuostabiai skanų desertą, bet tuo pačiu aprūpinti organizmą visomis dienos pradžiai reikalingomis medžiagomis? Ir dar…

  • Blyneliai su žalumynais

    arba "TUŠČIO ŠALDYTUVO" SINDROMAS Labai mėgstu problemas, kurias galima išspręsti skaniuoju būdu! Štai…

  • Moliūgų ir varškės blynai

    arba APIE BLYNUS IR MEDŽIOKLĘ Visiška, bet labai vykusi improvizacija. Tiesiog šaldytuve jau kelios dienos gulėjo varškė ir…