?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Paplotėliai su za'atar prieskoniais



Tikriausiai kiekvienas iš mūsų turi keistų svajonių. Tokių nelogiškų - nepraktiškų, bet va norisi ir tiek.

Viena (bet ne vienintelė) iš tokių mano svajonių buvo išsikepti paplotėlius su Za'ataru. Galbūt, labiau viliojo pačiai išbandyti tą paslaptingą prieskonį, o paprasčiausiais ir man priimtiniausias būdas - paplotėliai. Todėl kai tik mano rankose atsirado maišelis su Za'ataru, jau žinojau ką su juo darysiu.

Receptas labai nesudėtingas: paruošti paprastą mielinę tešlą, suformuoti paplotėlius, gausiai (pabrėžiu - GAUSIAI) aptepti Za'atar ir alyvuogių aliejaus mišiniu ir kept. 10 min. pasikankinti uodžiant nuostabius prieskonių skleidžiamus kvapus. Ir štai - ant stalo garuoja įgyvendinta skani, kvapni, gardi svajonė! Pati sau pavydžiu :)

Kelios pastabos kitam kartui, kai kepsiu svajonę:

1. Reikia būtinai didinti normą. Nes 4 paplotėliai gerai, o 8 arba 12 dar geriau.
2. Dėti dar daugiau Za'ataro ir aliejaus mišinio. Nes tai labai skanu.
3. Prieš kepimą papalotėlius truputį apibarstyti rupia druska. Nes taip bus dar skaniau!

PAPLOTĖLIAI SU ZA'ATAR PRIESKONIAIS
4 paplotėliai, telpantys vienoje skardoje (atkreipkite dėmesį į pirmą pastabą viršuje!)

Tešlai:
120 ml šilto vandens
250 g kvietinių miltų
5 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. sausų mielių
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos

Paplotėliams aptepti:
2-3 v.š. alyvuogių aliejaus
3-4 a.š. prieskonių mišinio Za'atar
rupios druskos (jei Za'ataras be druskos)

 - Paruošti mielinę tešlą. Duonkepėje: sudėti visus produktus tešlai, išskyrus druską ir aliejų, įjungti programą "Mielinė tešla". Kai jau susiformuos pagrandukas, po truputį supilti aliejų ir suberti druską. Paruoštą tešlą kildinti duonkepėje 1 val.
Rankomis: ištirpdyti šiltame vandenyje cukrų ir mieles, leisti suputoti, suberti miltus ir pradėti minkyti. Minkymo pabaigoje po truputį supilti aliejų ir suberti druską. Paruoštą tešlą palikti kildintis šiltoje vietoje 1 val.

 - Pakilusią tešlą lengvai perminkyti, padalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į paplotėlį, paplotėlius sudėti ant kepimo popieriumo išklotos kepimo skardos. Uždengti ir palikti dar 15-20 min.

 - Prieskonius Za'atar sumaišyti su alyvuogių aliejumi.

 - Ant pakilusių paplotėlių pirštais padaryti įdubimus (paprasčiau tariant pabaksnoti pirštais).

 - Aptepti prieskonių ir aliejaus mišiniu, truputį pabarstyti druska.

 - Kepti iki 230°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 9-11 min., kol paplotėliai įgaus gražią auksinę spalvą.

SKANAUS! IR ĮGYVENDINKIT SAVO SVAJONES - TAI LABAI SMAGU IR SKANU!

 

Posts from This Journal by “duona” Tag

Comments

( 3 comments — Leave a comment )
svetlana_4pl
Jul. 22nd, 2016 07:26 am (UTC)
ух ты,что это за красота такая??
dailona
Jul. 22nd, 2016 02:23 pm (UTC)
Это довольно несложные арабские лепешки. Но весь "цимус" в посыпке - приправа "Заатар" http://delona.lt/83,prieskoniu-misinys-zaatar-100g.html
svetlana_4pl
Jul. 23rd, 2016 05:20 am (UTC)
вот спасибо!много нового для себя у Вас нахожу!
( 3 comments — Leave a comment )