Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Avinžirnių paštetas

     

Ragavot? Skanu, tiesa :)
Neragavot? Tai paskubėkite pasigaminti! Užtruksite 10min., o malonumą apturėsite begalinį. 10 minučių - tuo atveju, jei jau turite virtų avinžirnių. Jei avinžirniai dar neišvirti, pridėkite valandą, kurią praleisite prie kompo, kol virs avinžirniai.

AVINŽIRNIŲ PAŠTETAS

400 g virtų avinžirnių
150 ml karšto vandens
1 a.š. sauso sultinio (visada naudoju šituos, nes jie be skonio stipriklio ir kitų "blogiečių")
2 - 4 v.š. alyvuogių aliejaus
2 - 4 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis juodųjų pipirų
apibarstymui juodosios Himalajų druskos ir sezamų sėklų

 - Į smulkintuvo indą sudėti virtus avinžirnius, supilti vandenį, aliejų, citrinos sultis, suberti prieskonius: daržovių sultinį, pipirus ir gerai sumalti iki tyrelės konsistencijos. Paragauti, jei trūksta papildomai pridėti citrinos sulčių, druskos ar pipirų.

  - Prieš patiekiant apibarstyti juodąja druska ir sezamais. Labai skanu su įvairiais duoniukais, bandelėmis, paplotėliais, taip pat tinka prie daržovių.

SKANAUS!

       
Tags: avinžirniai, paštetas, pusryčiai, receptas, užkandžiai, vegetariška
Subscribe

Posts from This Journal “paštetas” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments