Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Žiediniai kopūstai su kynva

     

Kol valgau, paskubom užrašysiu receptą, nes gavosi labai greita ir skanu, tikrai norėsiu ne kartą pakartot.
Žiediniai kopūstai, žirneliai ir kynva, žinoma, ryškaus skonio neturi, todėl pagrindinį vaidmenį suvaidino prieskoniai.
Kadangi gamindama net negalvojau apie įrašą, tai ir kiekių tiksliai nefiksavau. Bet kol kas dar atsimenu ko kiek saujų dėjau, tai taip ir parašysiu.

Ir dar labai norėčiau pasigirt: va kokios gražios mano servetėlės! Patiko? Tuomet užsukit pasižvalgyti ČIA.
P.S. Ir girsiuos dar ne kartą :))))

ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU KYNVA

2 - 3 saujos šaldytų žiedinių kopūstų
1 - 2 saujos šaldytų žirnelių
1 sauja špinatų
2 saujos jau išvirtos kynvos kruopų
2 - 3  v.š. grietinės (dietiniam variantui vietoj grietinės galima naudoti liesą pieną)
šlakelis alyvuogių aliejaus
prieskoniai: druska, juodieji pipirai, ciberžolė, asafetida, prieskonių mišinys "Tzatziki" (kiekiai - "beriam ir ragaujam")


 - Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėti žiedinius kopūstus ir žirnelius. Trumpai pakaitinti.

 - Jei špinatai šaldyti, sudėti juos dabar (jei švieži - po kynvos kruopų).

 - Kai daržovės beveik gatavos, suberti kynvą, permaišyti, trumpai pakepti.

 - Tuomet sudėti grietinę ir prieskonius, permaišyti, keptuvę uždengti ir patroškinti ant mažiausios ugnelės. Paruošta!

SKANAUS! O JŪS MĖGSTAT GIRTIS?


     
Tags: antras patiekalas, daržovės, dietinis receptas, kynva, receptas, žiedinis kopūstas
Subscribe

Posts from This Journal “žiedinis kopūstas” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments