Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Blyneliai su žalumynais

arba "TUŠČIO ŠALDYTUVO" SINDROMAS



Labai mėgstu problemas, kurias galima išspręsti skaniuoju būdu! Štai prašau - problema ir rezultatas.

Taigi, problema: artėja savaitgalis, o šaldytuve pilna žalumynų (krapai, petražolės, špinatai ir pan.). Yra tikimybė, kad atkeliaus nauja partija žolių, o šitas išmesti gaila. Ką daryyyyyt, kai tavęs nemyli niekas.... Oj, atsiprašau, įsijaučiau. Užteks tik Ką daryyyyt?

Ką ką... Ogi nustot dainuoti neturint balso ir klausos ir eit kept pačių skaniausių pasaulyje vasarinių blynų! Ir tuo pačiu sunaikinti visus šaldytuvo likučius, kad savaitgalį jis būtų tuščias ir erdvus.

Pora žodžių apie likučius. Čia tiks ir užsilikęs sūrio gabalėlis, ir jau niekam neįdomūs virti ryžiai ar grikiai, vienišos dešrelės, krabų lazdelės, šoninės ar kokio kumpelio galiukas ir pan. Ir būtinai visas likęs pienas, kefyras, pasukos, nesaldus jogurtas. Nepalikit jų savaitgaliui, surūgs, geriau blynams sunaudokit.

 P.S. Rezultatas labai patiko vaikams. Įtariu, tokį kiekį žolių vienu valgymu jie suvalgė pirmą kartą gyvenime :)

BLYNELIAI SU ŽALUMYNAIS
Tikslus receptas ir kiekiai prilauso nuo to, kas yra šaldytuve. Čia rašau, ką radau pas save.

300 g pieno
300 g pasukų
2 kiaušiniai
nedidelis gabalėlis fermentinio sūrio
3 - 4 v.š. virtų grikių
po labai didelę saują petražolių, krapų ir špinatų
miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. ciberžolės (matote, kokie geltoni ir gražūs blyneliai?)
2 a.š. prieskonių mišinio "Tzatziki" (mėtos ir česnako derinys čia labai tiko)
2 a.š. maltos paprikos miltelių (gaila, pasibaigė rūkyta paprika, ji čia labai būtų tikus)
druskos pagal skonį

 - Į dubenį supilti skysčius, įmušti kiaušinius, suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Viską suplakti. Turi gautis tirštoka tešla blynams (jei per mažai skysčių, galima įpilti vandens). Palikti 15 min.

 - Tuo tarpu smulkiai supjaustyti žalumynus, sūrį sutarkuoti smulkesne burokine tarka.

 - Į tešlą įmaišyti žalumynus, sūrį, grikius ir visa kitą, kas užsiliko. Gerai išmaišyti.

     

 - Patogiau kepti mažus blynelius. Patiekti su grietine arba be nieko, jeigu grietinės jau neliko šaldytuve. Vistiek bus gardu.

SKANAUS! IR TEGYVUOJA TUŠTI ŠALDYTUVAI! BENT JAU SAVAITGALIAIS.

   
Tags: antras patiekalas, blynai, plepu-plepu, pusryčiai, receptas, sūris, užkandžiai, vasara
Subscribe

Posts from This Journal “blynai” Tag

  • Avižinis pusryčių blynas su obuoliais

    Norit pusryčiams valgyti nuostabiai skanų desertą, bet tuo pačiu aprūpinti organizmą visomis dienos pradžiai reikalingomis medžiagomis? Ir dar…

  • Moliūgų ir varškės blynai

    arba APIE BLYNUS IR MEDŽIOKLĘ Visiška, bet labai vykusi improvizacija. Tiesiog šaldytuve jau kelios dienos gulėjo varškė ir…

  • Daržovių blyneliai kitaip

    Mėgstat daržovių blynelius? Ir aš mėgstu :) Dažniausiai daržovės blyneliams tarkuojamos įvairaus kalibro tarkomis arba smulkiai…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments