Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Moliūgų ir avinžirnių sriuba

 

Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus vaikšto trumpomis rankovėmis ir juokiasi iš mano storų vilnonių kojinių, dabar yra žiema ir MAN ŠALTA. Galbūt tai koks psichinis sutrinkimas ar saviįtaiga?.. Nors namuose virš +20°C, bet jei už lango sniegas (arba ne), jeigu keltis reikia dar visiškoje tamsoje ir diena baigiasi iškart po pietų - man bus šalta.

Ir vienintelis dalykas, kuris bent trumpam gali sušildyti - tiršta soti sriuba. Ypač tokia skani kaip ši.

MOLIŪGŲ IR AVINŽIRNIŲ SRIUBA

400 g moliūgo minkštimo
2 morkos
2 saliero stiebai
0,5 raudonosios paprikos
400 g jau išvirtų avinžirnių
100 g dar nevirtų bolivinės balandos kruopų (arba paprasčiau kynvos)
2 česnako skiltelės
1 a.š. medaus
1 v.š. ryžių acto
1 v.š. daržovių arba vištienos sultinio
2 v.š. kokosų aliejaus kepimui
prieskoniai: druska, pipirai, ciberžolė, asafetida, džiovinti krapai, visai mažytis žiupsnelis jalapeno pipirų.


 - Užkaisti puodą su vandeniu. Kol vanduo užvirs, įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi ir paeiliui sudėti: kubeliais supjaustytas morkas, salierus, papriką, česnakus ir moliūgą. Kai daržovės lengvai apkeps, supilti medų ir actą, įberti ciberžolę, išmaišyti ir dar trumpai pakaitinti.

 - Į užvirusį vandenį sudėti apkeptas daržoves, suberti sultinio miltelius. Kai vėl vanduo užvirs, dėti kynvos kruopas (prieš tai kynvą reikia gerai perplauti, kad nebūtų kartumo).

 - Kruopoms beveik išvirus, suberti avinžirnius ir likusius prieskonius: druską, pipirus, asafetidą, jalapenų žiupsniuką. Po kelių minučių paragauti ir pakoreguoti skonį pagal save. Dar pavirti 5 min. ir išjungti ugnį. Palikti sriubą subręsti 10 min.

- Patiekant į stalą apibarstyti žolelėmis (naudojau džiovintus krapus). Galima paskaninti grietine, o galima ir be jos apsieiti.

SKANAUS! IR NEŠALKIT - DAŽNIAU VALGYKIT SRIUBĄ!




Tags: avinžirniai, daržovės, kynva, moliūgas, morkos, plepu-plepu, receptas, sriuba, vegetariška
Subscribe

Posts from This Journal “sriuba” Tag

  • Frikadelių sriuba su bolivine balanda (kynva)

    Šiandien nebus "plepu - plepu", tik receptas. Žinote kodėl? O todėl, kad šiomis dienomis visi šneka tik viena…

  • Skaidri žuvienė

    Nedažnai, netgi labai retai, užsimanau žuvienės. Tokios skaidrios, skystos ir lengvos. Net silpna darosi, kaip norisi. Tuomet sulaukiu…

  • Pomidorinė ryžių sriuba

    Sriubą verdu beveik kiekvieną savaitę, bet mano užrašuose nėra daug sriubų receptų. Matyt dėl to, kad retai sriubas verdu pagal tikslų…

  • Cukinijų sriuba

    Jau rodos ir pavasaris įpusėjo, turėtų ateiti laikas lengvoms salotikėms ir panašiam maisteliui. Bet ko tai su tokiais orais vis dar…

  • Daržovių sriuba

    Pastebėjau, kad kuo toliau, paprastesni darosi mano gaminami patiekalai. Bet nuo to nė kiek ne prastesni :) Žinoma ir anksčiau nesiimdavau…

  • Porų ir sūrio sriuba

    - Padavėjau, kur šaukštas? Kuo aš valgysiu sriubą? - Tai kreminė sriuba, ją reikia įtrinti. Juokauju. Nors šita…

  • Moliūgų ir porų sriuba

    Neginčijama aksioma: kuo vėsesni orai, tuo populiaresnės sriubos. Ir nėra ką daugiau pridurti. Tiesiog noriu išsaugoti sau šitą…

  • Kreminė grybų sriuba

    Vieni žmonės žiemai kaupia atsargas. O aš žiemai kaupiu sriubų receptus. Pravers. Kreminė grybų sriuba - vien garsiai ištarus…

  • Daržovių sriuba su burnočių sėklomis

    arba APIE SRIUBĄ IR KONKISTADORUS Visada sriubas verdu su mėsišku sultiniu - vištienos, jautienos, kiaulienos. Kadangi…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments