Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Moliūgo ir sūrio keksas




Šiandien eilinį sykį pagavau save besikalbant su Lakiu. Rodos, kas čia keisto? Praktiškai nieko, tik:

a) Lakis yra šuo;
b) Lakis jau du metus yra kurčias šuo.
O bet tačiau, su kurčiu šunimi dažnai lengviau susišnekėti, nei su girdinčiu žmogumi.

Tai tiek protingų minčių šiandien. O dabar kepkim skanų-skanų, geltoną-geltoną keksą su sūriu ir moliūgu.

Iš vienos normos iškepiau 12 standartinių keksiukų, iš antros - vieną didelį keksą. Patiko abu variantai, negalėčiau išskirti kurio nors vieno. Kepinys pakankamai sotus, labai tiko vietoj vakarienės. Ypač gerą skonį suteikė prieskoniai, kuriais pabarsčiau - mišinukas "Zaatar". Lengva žagrenio rūgštelė, paskrudę traškūs sezamai ir čiobreliai su raudonėliais idealiai tiko prie sodraus sūrio ir saldoko moliūgo skonio.

MOLIŪGO IR SŪRIO KEKSAS ARBA KEKSIUKAI
Išeiga: 12 keksiukų arba 1 didelis keksas

3 kiaušiniai
50 g grietinės
20 v.š. alyvuogių aliejaus
225 g kvietinių miltų
300 g moliūgo minkštimo
30 g kieto arba puskiečio sūrio
1/4 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
Prieskoniai: 1/2 a.š. ciberžolės, 1 a.š. prieškonių mišinio "Paryžietiškas", 1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų, 2 a.š. prieskonių mišinio "Zaatar" (apibarstymui), druskos pagal skonį (aš dėjau labai mažai, gal 0,5 a.š.)

 - Moliūgą susmulkinti blenderiu arba smulkiai sutarkuoti.

 - Plakimo šluotele suplakti kiaušinius, grietinę, aliejų ir susmulkintą moliūgą. Įmaišyti visus prieskonius (išskyrus "Zaatarą").

 - Miltus persijoti su kepimo milteliais ir soda, suberti į skystą masę ir gerai permaišyti. Turi gautis pakankamai tiršta tešla.

 - Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formeles arba didelę formą (geriau iškloti kepimo popieriumi).

 - Ant viršaus užberti tarkuotą sūrį ir likusius prieskonius.

 - Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Dideliam keksui gali prireikti 30-40 min. Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.

 - Kepinys gaunasi drėgnu minkštimu, bet gerai iškepęs. Keksiukai skanūs tiek šilti, tiek šalti.

SKANAUS! IR LINKIU VISIEMS GERO SUSIŠNEKĖJIMO!

Tags: duona, moliūgas, nesaldūs kepiniai, plepu-plepu, receptas, sūris, užkandžiai
Subscribe

Posts from This Journal “nesaldūs kepiniai” Tag

  • Avižinė duona norintiems sulieknėti

    Labai pasiilgau savo blogo. Ruošdama duonelės nuotraukas galvojau, kaip pradėti šitą įrašą. Gabūt nuo atsiprašymų,…

  • Bandelės be miltų (be glitimo, be cukraus, be mielių)

    Duona be glitimo, kepiniai be cukraus, cepelinai be mėsos... Net nežinau kas dar ateityje mūsų laukia "be". Juokingiausia, kad visi…

  • Sodos duona su graikiniais riešutais

    Aš labai mėgstu duoną. Mėgstu duoną kepti, mėgstu fotografuoti, mėgstu valgyti. Todėl norėjau, kad pirmas 2019 metų įrašas būtų…

  • Moliūgo užkepėlės

    Reikia sunaudoti gabalą moliūgo ir nesinori ilgai terliotis? Štai prašau - puikus moliūgo užkepėlių receptas. Paprastumą…

  • Plėšomos bandelės

    Plėšomos bandelės - būtinas mūsų šeimos pirkinys, užsukus į RIMI. Ir kiekvieną kartą valgydama tas bandeles galvodavau, kad…

  • Speltos miltų duona

    Speltos miltus naudoju senokai, bet dažniausiai maišydavau su įprastais kvietiniais. Kažkodėl įsivaizdavau, kad vien iš speltos…

  • Bandelės su grūdais

    Ir kaip jums tas "šaltasis savaitgalis"? Visi sveiki, gyvi? Nebadavot? Taip susiklostė likimas, kad patį šalčiausią…

  • Paplotėliai su buroklapiais

    Jeigu ir pas jus šaldytuve guli didžiausios palmės, t.y. jauni burokėliai su vešliais lapais, kepkite šituos paplotėlius.…

  • Duona su jogurtu duonkepėje

    Kai turi gerus pagalbininkus, tai ir darbas sekasi. Duoną iškepti padėjo mano ištikimoji duonkepė, o fotografuojant turėjau dvi…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments