?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry



Šiandien dienotvarkėje du klausimai. Pirmas organizacinis, antras receptinis.

1. Organizacinis klausimas.
Ar dėl retų įrašų, ar dėl elektomagnetinių audrų veikimo, žodžiu, dėl nežinomų priežasčių mano bloge nustojo veikti visi lankytojų skaitliukai. Taigi dabar aš neturiu žalio supratimo, skaito kas nors mano šitas rašliavas ar ne, lankosi mano bloge skaitytojai ar aš čia viena pati su savim bendrauju.
Iš vienos pusės, kaip ir nieko tokio, nes pagrindinis puslapio tikslas - kad pati neužmirščiau ir nepamesčiau išbandytų receptų. Iš kitos pusės, kaip ir norėtųsi žinoti, ar lankosi čia žmonės ir kaip dažnai. Žinote, čia kaip būti vienai namie ir tiksliai žinoti, kad niekas neateis, tada gali pusę dienos vaikščioti su pižama, plaukus susirišti taip, kad būtų patogu (į veidrodį geriau nežiūrėti) ir ieškant kokios smulkmenos drąsiai apversti namus aukštyn kojom. O jau kai žinai, kad kažkas turi nors trumpam užeiti, tai elgiesi kitaip ir negąsdini žmonių "namine" šukuosena.
Apie ką aš čia? Aaaa, apie skaitliukus ir lankytojus! Tai va, ryšium su aukščiau išdėstyta situacija, turiu prašymą blogo skaitytojams. Ypač tiems, kurie skaito pastoviai (būsiu optimistė ir tikėsiuos kad tokių yra :D ). Būčiau labai dėkinga, jei perskaitę receptą komentare brūkšteltumėte bent va taip "+" arba paspaustumėte po įrašu esančią širdutę. Taip sužinosiu, kad kažkas čia dar užsuka be manęs ir negalima slankioti su pižama beigi turėsiu daugiau motyvacijos neužmesti viso šito reikalo ilgam. Iš ankso nuoširdžiai dėkoju! O apie motyvacinius reikaliukus pašnekėsiu kitame įraše.

2.  Receptinis klausimas.
Pastovūs šito kampelio lankytojai (auuu, jūs egzistuojate?) žino apie mano meilę greitiems receptams. Šiandien bus rekordiškai trumpas ir greitas receptas! Ir dar desertas! Ir netgi beveik dietiškas! Ir dar jį galima pasigaminti darbe (su sąlyga, kad darbe yra mikrobangė) ir erzinti kolegas! Fantastika, tiesa? Bėkit susiraskit patį didžiausią obuolį, o aš tuo tarpu parašysiu receptą.

MIKROBANGĖJE KEPTAS OBUOLYS SU ŠOKOLADU

1 didelis obuolys
10 šokolado diskelių (naudoju šituos lydymui skirto šokolado diskelius: juodojo šokolado diskeliai, baltojo šokolado diskeliai ir pieniško šokolado diskeliai)
apibarstymui: cinamono, kakavos arba kerobo miltelių

 Obuolį nuplovėt? Ok. Tada pjaukit pusiau. Išimkit sėklas. Į duobutes įdėkit po 4-5 šokolado diskelius ir statykit lėkštę į mikrobangę 2-3 min. (kepimo laikas priklauso nuo mikrobangės galingumo). Apibarstykit visą gėrį cinamonu, kakava ar kerobu ir mėgaukitės skaniu nekaloringu desertu ir kolegų pavydu!

GERAS, A NE? :)

Posts from This Journal by “mikrobangė” Tag

  • Karšti sumuštiniai su pomidorais

    Ar jūs mėgstate sumuštinius? Aš labai! Jei gyvenčiau viena, valgyčiau tik sumuštinius. Dažnai pusryčiams arba vakarienei…

  • Duona skrudinimui

    Labai keistas receptas - negalėjau neišbandyti: duona, skirta skrudinimui (tostams), bet be miltų, be glitimo, dietinė, per 4 minutes ir…

Comments

( 19 comments — Leave a comment )
(Anonymous)
Oct. 2nd, 2017 07:42 pm (UTC)
Ne tik skaitau, bet ir džiaugiuosi radusi naują receptą, labai ačiū, kad dalijatės skanėstais, gera nuotaika ir laiku.
dailona
Oct. 3rd, 2017 05:25 am (UTC)
Labai ačiū jums už atsliepimą. Smagu dalintis mintimis, kai žinai, kad kažkam kitoje ekrano pusėje tai įdomu :)
(Anonymous)
Oct. 3rd, 2017 08:20 am (UTC)
širdelės paspausti neleidžia, tai rašau, kad tikrai skaito! :)
dailona
Oct. 3rd, 2017 12:42 pm (UTC)
Ačiū, kad užsukate :)
Aušra Aleškaitienė
Oct. 4th, 2017 09:37 am (UTC)
Skaitom
Kadangi dėl pastebėto nuolatinio laiko dingimo dėl visokių naujienų skaitymo atsisakiau visų naujienų prenumeratų, tai galiu tik pasakyti kad viena iš galvoje išlikusių vietų, kur užsuku yra ČIA :)
Taip kad tikrai atsimenam, paskaitinėjam :)
dailona
Oct. 4th, 2017 01:55 pm (UTC)
Re: Skaitom
Juhooo, ačiū! Nepaprastai malonu :)
O su "laiko dingimais" tikrai bėda... Pati ieškau sprendimo, kaip nešvaistyti laiko tuščiai ir kartu nepraleisti reikalingos informacijos. Reikės kuriam įraše pasidalinti savo metodais :)
Aušra Aleškaitienė
Oct. 11th, 2017 10:25 am (UTC)
Re: Skaitom
Vat šito įrašo tikrai lauksiu ;)
Rasa Mikėnaitė Liškienė
Oct. 5th, 2017 02:29 am (UTC)
Aciu
Man labai patinka jusu blogas. Jau ne pirmus metus. Daznai naudojuosi receptais. Aciu :)
dailona
Oct. 5th, 2017 06:26 pm (UTC)
Re: Aciu
Ir jums, Rasa, labai ačiū už atsiliepimą. Ir už pasitikėjimą receptais :)
(Anonymous)
Oct. 6th, 2017 07:26 pm (UTC)
Visad užsuku :)
dailona
Oct. 7th, 2017 05:44 am (UTC)
Maloniai prašom! :)
anaiptol
Oct. 8th, 2017 07:16 pm (UTC)
o aš turiu prašymą, nors prašymų niekas ir neprašo:))

kokį receptą saldiems kepiniams rekomenduotumėt, jei orkaitė veikia tik kaip grilis (kaista iš viršaus, zaraza), ir silpnai nekaista - paliksi ilgiau, vis tiek bus apie 200:/

keisti orkaitės prašom nerekomenduoti, lauksim, kol visai suges:D nes reikia visą viryklę krapštyti, nu brangu gi, o ir kaitlentė visai normali.
dailona
Oct. 9th, 2017 05:41 am (UTC)
Labai pažįstama situacija :) Pas mus sodyboje orkaitė dar vasaros pradžioje visai nustojo kaisti (dar didesnė zaraza!), o viršus veikia puikiai. Tai irgi nusprendėm kol kas nekeisti. Todėl visą vasarą į trasą ėjo receptai "be orkaitės" - žagarėliai, spurgos, pyragėliai keptuvėje.

O jei bent viršus kaista, tai bandyčiau kepti greitai iškepančius kepinius: kažką mažos formos ir kietos tešlos. Geriausiai tiktų sausainiai be įdaro.
Trapūs sausainiai - https://dailona.livejournal.com/63697.html
Sezamų sausainiai - https://dailona.livejournal.com/79826.html
Sausainiai su cinamonu - https://dailona.livejournal.com/78434.html

Manau, kad įmanoma ir kokius keksiukus pabandyti kepti, tik reikėtų pradžioje pridengti folijos lakštu.

anaiptol
Oct. 10th, 2017 02:56 pm (UTC)
ačiū, ką nors kai išbandysiu, papasakosiu:) o kur nors galima būtų naudoti šokoladą? namie prisikaupė gabaliukų nelabai valgomo (t.y., valgomas, bet gal ne tiek skanus, kad norėtųsi). juodas. skirtas valgymui ir dar kažkiek skirto kulinariniams tikslams.
dailona
Oct. 10th, 2017 06:23 pm (UTC)
Namie prisikaupė šokolado? Neįsivaizduojama situacija :D
Labai gerai tiks papuošti arba glazūruoti visus sausainius, kuriuos aukščiau rekomendavau.
Dar galima kokį superrrr šokoladinį tinginį pasidaryt, ir orkaitės juk nereikia :)))

Edited at 2017-10-10 06:23 pm (UTC)
anaiptol
Oct. 11th, 2017 07:31 am (UTC)
man reik aiškiau, - glazūra liejama, kai atvėsta sausainiai? į šokoladą daugiau nieko dėti nereikia?

tinginio kol kas nee, neseniai pirkau "profesionalų", jis buvo toks saldus (matyt, su karamele), kad protas ir net dantys protestuoja kol kas prieš tinginius:D
dailona
Oct. 11th, 2017 03:22 pm (UTC)
Prieš dantų protestus nepašokinėsi :)
Taip, sausainius geriau glazūruoti atvėsusius. Šokoladui papildomai nieko nereikia. Na nebent labai jau nesilydys, tai sviesto galima šiek tiek įdėti.
Rasa Juškienė
Oct. 12th, 2017 10:05 am (UTC)
Skaitau, gaminu, džiaugiuosi. Tiksliau - džiaugiamės visi:). Labai ačiū!
dailona
Oct. 12th, 2017 06:07 pm (UTC)
Ir jums ačiū! Prisijungiu prie besidžiaugiančių :)
( 19 comments — Leave a comment )