Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Varškės apkepas - pyragas 2 (greitoji versija)

 

Visų pirma norėčiau padėkoti visoms, komentarais ir širdutėmis atsiliepusioms į mano šūkavimus praeitam įraše: NUOŠIRDŽIAI AČIŪ!
Dabar įsitikinau, kad čia lankosi ne tik atsitiktiniai lankytojai. Pasirodo, yra tegu ir negausus, bet man labai mielas moteriškas (rodos, nė vienas vyriškis neatsiliepė - trūksta mėsos receptų?... :)) būrelis pastovių skaitytojų. Todėl dabar, garsiai tarškėdama klavišais, mintyse visada kreipsiuos būtent į jus!

Aha, aš labai garsiai spausdinu. Žinot kodėl? Nes KAŽKADAAAA (dabar fone turi skambėti Lemons Joy daina), gilioje jaunystėje ant bajerio esu baigusi aklojo spausdinimo kursus. Mokėmės spausdinti tokiom baisiai tarškančiom elektrinėm spausdinimo mašininėlėm, kurių klavišus reikėdavo daužyti visa jėga. Vat ir liko įprotis aukštai kilnoti pirštus ir smarkiai lupti per klaviatūrą. Užtat greitis geras! :D

Gerai, baigiu plepėti, laikas į virtuvę. Šiandien pavaišinsiu labai paprastu ir skaniu ne tai apkepu, ne tai pyragu. Pirma pilna šio pyrago versija buvo ČIA. Dabar gi supaprastintas greitasis variantas, kurį kepu praktiškai kiekvieną savaitę. Valgom jį šiltą kaip apkepą vakarienei arba šaltą su kava kaip pyragą. Žodžiu, varškinis universalas su minimum pastangų. Gal taip ir užvadinti?

VARŠKĖS APKEPAS - PYRAGAS 2

1 kg varškės
150 g šaldytų uogų (dažniausiai naudoju juoduosius serbentus)
120 g sviesto
150 - 200 g cukraus (mažiau cukraus dedu, jei puošiu šokoladu)
2 a.š. vanilinio cukraus arba cukraus su natūralia vanile
2 - 4 v.š. citrinos sulčių
4 kiaušiniai
4 v.š. manų kruopų
2 a.š. kepimo miltelių
papuošimui - po nedaug šokolado diskelių lydymui: baltasis šokoladas, juodasis šokoladas ir pieninis šokoladas.

 - Sviestą išlydyti.
 - Į didelį dubenį sudėti visus produktus, išskyrus uogas ir gerai išplakti mikseriu.
 - Šaukštu įmaišyti šaldytas uogas. Viskas, tešla paruošta!
 - Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
 - Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 1 val. Po valandos orkaitę išjungti ir dar 10 min. palikti pyragą orkaitėje.
 - Ištraukus iš orkaitės, dar kurį laiką palaikyti formoje, kad pravėstų ir sustandėtų.
 - Patiekti galima su grietine, uogiene, ledais arba tiesiog be nieko. Belenkaip gerai :)

SKANAUS! IR PABANDYKIT SPAUSDINTI AUKŠTAI KILNODAMOS RANKAS IR GARSIAI TAUKŠĖDAMOS KLAVIŠAIS - PRADĖSIT GARSIAI JUOKTIS, GARANTUOJU!

P.S. norinčioms įstoti į "Greitų receptų mėgėjų" būrelį - rašykit komentarus garsiai tarškindamos klaviatūrą! :)


 


Tags: antras dublis, desertas, plepu-plepu, pusryčiai, receptas, saldūs kepiniai, serbentai, varškė
Subscribe

Posts from This Journal “varškė” Tag

  • Varškės ir avižinių dribsnių apkepas

    Kokie yra geriausi pusryčiai šeimai? Jeigu atvirai, tai sakyčiau sumuštiniai (dievinu sumuštinius!). Bet kažkur giliai manyje…

  • Varškės keksiukai su juodaisiais serbentais

    Nežinau kaip jums, bet man serbentai visada galvos skausmas. Nes jų yra daug, šviežių valgyti nemėgstame, kepiniuose daug nesunaudosi,…

  • Varškės sausainiai su obuoliais

    Kaip pavadinti kepinį, kuris yra tarp sausainio ir bandelės? Nežinote? Ir aš nežinau... Bet būtent tokie ir yra šie sausainiai -…

  • Lydytas sūris iš varškės

    Pažadu, jei išbandysite šį receptą, šildymo kaina sumažės dvigubai. Juokauju. Šildymo kaina liks ta pati, bet…

  • Varškės meduoliukai

    Nežinau kaip tiksliai pavadinti šituos kepinukus, todėl pavadinsiu meduoliukais. Nes man jie labiau panašūs į meduolius, nei į…

  • Avižiniai sausainiai su varške

    Savo sausainių triptiką ( pirmoji dalis ir antroji dalis) baigiu sveikuoliškais avižiniais sausainiais be mitų, be kiaušinių ir…

  • Greitos varškės bandelės

    Labai greitos ir skanos bandelės. Jas iškepti ilgai neužtrunka, todėl tokiomis gražuolėmis galima nustebinti šeimą per savaitgalio…

  • Moliūgų ir varškės blynai

    arba APIE BLYNUS IR MEDŽIOKLĘ Visiška, bet labai vykusi improvizacija. Tiesiog šaldytuve jau kelios dienos gulėjo varškė ir…

  • Šokoladinis avižinis varškės pyragas

    Būtų mano valia, vadinčiau jį brauniu. Bet nesu tikra, ar jis atitinka visus braunių reikalavimus, todėl bus tiesiog pyragas. Bet užtat koks…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments