?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Greiti lavašo blyneliai su įdaru

 

Visada malonu, kai koks nors paprastas, tiesiog elementarus patiekalas taip netikėtai nustebina.

Pirmą dieną, kai atradau šį skanėstą, kepiau net 4 kartus! Ir visus su skirtingais įdarais; pomidoras, dešrelė, kelios riekelės šoninės, o paskutinį netgi su troškintais raugintais kopūstais. Visi variantai labai patiko.

Dėl greitumo - viskas vyksta taip greitai, kad rekomenduoju visas sudedamąsias dalis pasiruošti iš anksto.

Ir trumpai apie dar vieną maloniai gražų filmą iš mano VIRTUVĖS KINO SALĖS. Filme FLORENCE FOSTER JENKINS (2016) vaidina puikūs aktoriai Meryl Streep ir Hugh Grant (na kas gi jo nemėgsta, a?).



Iš pirmo žvilgsnio banali ir pakankamai komiškas situacija: amerikietė milijonierė (beje, realus asmuo) įsivaizduoja, kad yra be galo talentinga operos dainininkė. O iš tikro jai meškos ne tik ant ausų užlipo, bet ir kadrilį su polka pašoko. Tačiau visi aplinkiniai artimi žmonės jai meluoja ir apsimeta, kad žavisi jos dainavimu. Kaip ir aišku, kad jie tiesiog naudojasi turtinga moterimi ir jos užgaidomis. Bet po kurio laiko požiūris į herojus keičiasi. Pasirodo, pagarba, meilė ir nuoširdi draugystė gali turėti įvairias formas. Ir filmo pabaigoje pati pergyvenau dėl Florence koncerto ne mažiau už jos vyrą ir draugus.

GREITI LAVAŠO BLYNELIAI SU ĮDARU
1 porcija

1 apvalus lavašas (galima iškirpti iš didelio lakšto) arba tortilija (svarbu, kad apskritimas būtų tokio pat dydžio kaip keptuvė)
1 kiaušinis
1 v.š. tarkuoto sūrio
ko nors įdarui (riekelėmis supjaustytas pomidoras, griežinėliais supjaustyta dešrelė, dešra ar virta mėsa, ką rasit, tas tiks)
trupučio sviesto kepimui
prieskonių pagal skonį

 - Pasiruošti iš anksto: supjaustyti įdarą, išplakti kiaušinį su prieskoniais, sutarkuoti sūrį.

 - Įkaitinti keptuvę, įdėti į ją sviestą, kad ištiptų. Vieną lavašo pusę suvilgyti vandeniu.

 - Dėti lavašą į keptuvę sudrėkinta puse žemyn. Ant viršaus užpilti ir tolygiai paskirstyti plaktą kiaušinį, apibarstyti sūriu.

 - Ilgai kepti nereikia, po kelių akimirkų, kai tik kiaušinis ima standėti, apversti lavašą kita puse (taip, kaip vartome didelius lietinius blynus). Per vidurį eilute sudėti įdarą, užlenkti šonus. Minutę pakepti ir viskas.

 - Dėti į lėkštę ir greitai valgyti, nes tas suvilgytas lavašas su sūriu ir kiaušiniu yra toks nerealus, tiesiog fantastika!

SKANAUS!
p.s. kol neparagausit, nesuprasit, kaip tai yra skanu :)

 

Posts from This Journal by “lavašas” Tag

  • Sūrio ir lavašo pyragas

    Taigi, atsiminkite: raudonas vynas - prie mėsos, baltas vynas - prie žuvies. O degtinė? Degtinė prie visko... net ir prie torto... Taip ir su…

  • Pomidorų ir sūrio pyragas

    Ir vėl nežinau, kaip pavadinti šitą patiekalą: pyragas, apkepas, užkandis, užkepėlė?.. Todėl kol kas palieku kodinį pavadinimą…

  • Čeburekai

    arba "Karšti čĖburĖĖkai, šAAltas alus!" Iškart perspėju - alaus nebus. Nemėgstu aš jo.