?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Garstyčių sausainiai

 


Įdomu, ar noras išbandyti keistus receptus turi pavadinimą? Nes norėčiau žinoti savo manijos/fobijos vardą.

Pamačiusi keistą sausainių receptą su dideliu kiekiu garstyčių miltelių, neturėjau ramybės, kol jų neiškepiau. Nors labai abejojau, kas gi čia gausis - tiek nedaug paprastų sudėtinių dalių plius garstyčios. Maišant tešlą abejonės didėjo, o pradėjus kepti jau beveik gailėjausi.

Bet kaip stebuklingai viskas pasikeitė, kai paragavau pirmą iškepusį sausainį! Abejonės dingo ir liko tik: WOW KAIP SKANU!

Tai tikrai nėra įprasti trapūs sausainiai. Skonis panašus į riešutų ir tik suvalgius jaučiasi lengva maloni garstyčių nata.

Be to, garstyčios turi aibę naudingų sveikatai savybių. Labiausiai man įsiminė priešuždegiminis poveikis, didelis seleno kiekis ir greitėjanti medžiagų apykaita. Šiaip juk daug maltų garstyčių neprivalgysi, o sausainių formoj - lengvai! Kaip sakoma, skanu ir sveika.

Žodžiu, suvalgėm per vieną dieną. Įtariu, rytoj vėl reikės kept.

GARSTYČIŲ SAUSAINIAI
Išeiga: 2 skardos
Stiklinė: 230 ml


2 stiklinės kvietinių miltų
180 ml cukraus + 20 ml cukraus su natūralia vanile
120 ml (60 g) garstyčių miltelių (miltelius galima įsigyti štai čia)
170 ml aliejaus
50 ml vandens
1 a.š. sodos
1 a.š. acto sodai nugesinti

 - Dubenyje sumaišyti sausus produktus - miltus, cukrų ir garstyčias.

 - Į sausą mišinį įpilti aliejų, vandenį ir nugesintą sodą. Viską sumaišyti ir suminkyti tešlą. Palikti 20-30 min, kad ištirptų cukrus.

 - Tešla gaunasi labai trapi, paprastai iškočioti ir išpjauti sausainius nesigaus. Todėl reikia tiesiog atgnybti tešlos gabalėlį, formuoti nedidelio graikiško riešuto dydžio rutuliuką ir lengvai jį suploti. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai padidėja.

 - Kepti iki 170ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol sausainiai lengvai pagelsta ir šiek tiek sukietėja (jeigu jūsų orkaitėje kepiniai greitai apkepa, gali užtekti ir 10 min.). Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.

SKANAUS! IR BŪKITE SVEIKI IR LAIMINGI!

 

Posts from This Journal by “saldūs kepiniai” Tag

Comments

( 8 comments — Leave a comment )
svetlana_4pl
Apr. 29th, 2018 07:52 pm (UTC)
удивляюсь этому рецепту! интересно какой вкус?чтобы понять надо точно испечь и попробовать!!!
dailona
May. 1st, 2018 09:03 am (UTC)
Горчица дает очень интересный привкус. Только не говорите сразу домашним, с чем это печенье, пусть попробуют отгодать :)))
svetlana_4pl
May. 1st, 2018 09:57 am (UTC)
хорошо,надо только горчицу купить:)
dailona
May. 1st, 2018 10:36 am (UTC)
Вот и повод зайти в магазин специи DELONA :D
svetlana_4pl
May. 1st, 2018 10:47 am (UTC)
сегодня планировала, а тут выходной оказался:))
сразу другие дела возникли:)
anaiptol
Nov. 27th, 2018 02:46 pm (UTC)
Na va, iškepiau!

Visai neblogai išėjo, valgomi, tik mano tamsesni; gal nuo miltelių priklauso, aš pirkau kažkokius ruskus:) Dar sakė, jais galima viską šveisti:)))

Ir taip, su formelėm jų nepaformuosi...
dailona
Nov. 28th, 2018 06:29 pm (UTC)
Ta prasme, buvo užskaityti? :)
O garstyčių milteliais tikrai galima indus ir pan. plauti - gerai nuriebalina ir ekologiška. Teoriškai žinau, bet praktikoj niekada nebandžiau. Gal kada nors... :)
anaiptol
Nov. 30th, 2018 11:05 pm (UTC)
pas mus tokio termino nėra, tiesiog pasakė, kad visai skanūs ir suvalgė...

man šiaip labiausiai patinkantis namie daromas desertas jau kurį laiką yra želė:) nes ją taip lengva pagaminti, beveik negali nepavykti, o kadangi turiu sodo ir miško gėrybių prišaldytų ar prikonservuotų, tai viskas tikra ir jokių ten kvapiklių dažiklių skoniklių.

tiek metų Oetkeriu pasitikėjau... kol nepaskaičiau sudėties:(
( 8 comments — Leave a comment )