Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Vištienos kepenėlių ir pupelių paštetas

   


Įvairūs paštetai labai mėgstami mūsų namuose. Dažnai stengiuosi juos gaminti: sau - vegetariškus, šeimynai - mėsiškus. Tik va viena bėda - paštetai labai nefotogeniškas maistas. Todėl į savo blogo paštetų kolekciją traukiu tik pačius skaniausius, kurių nenorėčiau pati pamiršti.

Toks yra ir šitas. Skonis sakyčiau 11 balų iš 10 galimų. Be to, greitai ir paprastai paruošiamas (nieko naujo, a ne? :))

Jeigu turit laisvą valandėlę ir neužmiršot nusipirkti puskilogramį vištienos kepenėlių (va čia pats didžiausias šio recepto sunkumas!), eikim į virtuvę.

VIŠTIENOS KEPENĖLIŲ IR PUPELIŲ PAŠTETAS

0,5 kg vištienos kepenėlių
1 indelis (400 g) konservuotų pupelių (turit savo virtų pupelių - dar geriau!)
2 didelės svogūnų galvos (250 g)
1 didelė morka (200 g)
50 g sviesto
3 v.š. (50 g) aliejaus
Prieskoniai pagal skonį.
Aš naudojau: juodieji pipirai, juodoji Himalajų druska (taip taip, ta kur kiaušinių skonio), asafetida (ją visada dedu į patiekalus su kopūstais, pupelėmis, žirniais, avinžirniais, nes padeda išvengti pilvo pūtimo). Paštetą puošiau prieskonių mišiniu žuviai su žagreniu, nes žagrenio rūgštelė labai tinka paštetams.

 - Morką sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Į gerai įkaitintą keptuvę supilti aliejų ir apkepti morkas su svogūnais. Kepti apie 10 min. pamaišant.

 - Kol kepa daržovės, paruošti kepenėles - gerai išplauti ir supjaustyti gabalėliais. Supjaustytas kepenėles sudėti į keptuvę prie morkų ir svogūnų. 5 min. kepti ant smarkesnės ugnies dažnai maišant. Tada sumažinti ugnį, suberti prieskonius ir kepti dar 10-15 min.

 - Konservuotas pupeles perplauti ir taip pat sudėti į keptuvę, gerai išmaišyti. Tada išjungti ugnį, į keptuvę tiesiog ant kepenėlių  padėti sviestą, uždengti ir palikti 10-15 min., kol sviestas ištirps ir visa masė šiek tiek praauš.

 - Dabar viską sumalti blenderiu iki vientisos masės. Galima parauti ir išlyginti skonį prieskoniais. Sudėti į sandarų indą, ataušinti iki kambario temperatūros ir palikti bent 6 val. šaldytuve. O dar geriau palaikyti šaldytuve parą - tada pilnai atsiskleis nuostabus pašteto skonis.

SKANAUS!






Tags: kepenėlės, morkos, paštetas, receptas, užkandžiai
Subscribe

Posts from This Journal “paštetas” Tag

  • Avinžirnių paštetas

    Ragavot? Skanu, tiesa :) Neragavot? Tai paskubėkite pasigaminti! Užtruksite 10min., o malonumą apturėsite begalinį. 10 minučių - tuo atveju, jei…

  • Kiaušinių ir menkės kepenėlių paštetas

    Aš žinojau, kad bus skanu. Bet net neįsivaizdavau, kad bus TAIP skanu. Todėl netempdama gumos (mano mėgstamiausias užsiėmimas) skubu…

  • Grybų paštetas su saulėgrąžom

    Praeitam įraše apie duoną pažadėjau parašyti su kuo ją valgiau. Todėl tęsiu pažadą ir dalinuosi labai įdomiu…

  • Dietinis kepenėlių paštetas

    arba SEKMADIENIO PUSRYČIAI Ką lengva pagaminti, bet beveik neįmanoma gražiai nufotografuoti? Aha, paštetą. Labai jau jis…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments