?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Pupelių kotletai

     


Viriau pupeles sriubai ir neapskaičiavau kiekio. Liko nemažas dubenėlis virtų pupelių. Ir dar šaldytuve jau kelinta diena įkyriai į akis lenda jaunutė nagla cukinija. Reikia skubiai kažko imtis.

Štai taip ir gimsta mėgstamiausi receptai :) Pupelių kotletukai gavosi minkšti ir purūs, tiesiog tirpstantys burnoje. Jei būtų vien pupelės, gal nebūtų tokie sultingi. Visgi cukinija čia labai pasitesino.

Nekantrauju pradėt rašyti apie mano MANO VIRTUVĖS KINO SALĘ, nes šią savaitę žiūrėjau nepaprastą filmą - "BABETĖS PUOTA" ("Babettes gæstebud" 1987, Danija).



Tikrai neeilinis filmas, manau, patiks ne kiekvienam, nors pelnęs ne vieną apdovanojimą (Oskaras, BAFTA, Kanų festivalio prizas). Istorija paprasta, be jokių didelių siužeto vingių (meluoju, bus vienas netikėtas pabaigoj...), bet prikausto dėmesį. O kaip jame vaizduojamas maistas ir jo paruošimas! Pralinksmino kontrastas tarp vietos gyventojų patiekalų ir naujosios padėjėjos gaminamų. Jeigu mėgstate "lėtus" filmus, subtilų humorą ir maistą stambiu planu - pažiūrėkit "Babetės puotą" ir pasidalinkit savo įspūdžiais, nes man įdomu, ar tik man patinka tokie filmai?

PUPELIŲ KOTLETAI

300-400 g virtų pupelių
1 nedidelė cukinija
1-2 morkos
1-2 svogūno galvos
1 kiaušinis
džiūvėsėliai kotletukams apvolioti (naudojau panko džiūvėsius - fantastiškas reikalas!)
prieskoniai: asafetida (būtinai naudoju su visais ankštiniais, kad išvengti pilvo pūtimo problemų), druska ir štai šitas "Arabiškas" mišinys (džiovintas česnakas, šiek tiek čiliuko ir žolelės - labai tiko!)
šiek tiek aliejaus kepimui

 - Morką stambiai sutarkuoti, svogūną supjaustyti ir kartu apkepinti keptuvėje.

 - Dubenyje sumaišyti pupeles, apkepintas daržves, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius ir viską kartu sumalti blenderiu.

 - Burokine tarka sutarkuoti cukiniją. Jei cukinija labai sultinga, tarkius nuspausti.

 - Sumaišyti maltas pupeles ir tarkuotą cukiniją. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus, apvolioti juos džiūvėsėliuose ir apkepti iš abiejų pusių.

 - Patiekti galima su grietine, su šviežiomis arba konservuotomis daržovėmis, įvairiomis salotomis.

SKANAUS!

Posts from This Journal by “antras patiekalas” Tag