?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Pomidorinė ryžių sriuba



Sriubą verdu beveik kiekvieną savaitę, bet mano užrašuose nėra daug sriubų receptų. Matyt dėl to, kad retai sriubas verdu pagal tikslų receptą. Dažniausiai yra pagrindinė tema (pvz. burokėliai, pomidorai, tiršta sriuba arba skaidrus sultinys), o toliau - improvizacija. Žiūriu, kas tinkamo iš šaldytuvo ir spintelių atsargų, jei turiu mažai laiko - viską tik stambiai supjaustau ir sumetu į puodą, jei neskubu - atskirai apkepinu daržoves, kai kurias dar papildomai sutrinu blenderiu.

Ir kaip po to viską aprašyti? Nes vienos sriubos rūšies turiu daugybę variantų! Štai taip ir lieka mano "šedevrai" neužfiksuoti... Kartais netgi labai pavykusios improvizacijos užsimiršta ir kitą kartą pati nesugebu išgauti panašaus skonio.

Todėl šįkart tiesiog tiksliai surašysiu kaip ką dariau, nes sriuba buvo tiesiog fantastiška! Bet jūs gi suprantate, kad ją taip pat galima virti pagal save, tiesiog prisilaikyti pagrindinio principo. Ar reikia rašyti, ką galima keisti? Kol kas nežinau, todėl kol rašysiu receptą, sugalvosiu ir, jei nuspręsiu kad reikia, parašysiu pabaigoje.

POMIDORINĖ RYŽIŲ SRIUBA

Viščiuko dalis, kuri lieka išpjovus kulšis, blauzdas ir krūtinėles (išpjautos dalys sunaudotos antram patiekalui - gal ir jo receptą įdėsiu, nes tikrai vertas dėmesio ;)
5 dideli sunokę pomidorai
2 nemažos morkos
2 porai
1 saldi paprika
3 česnako skiltelės
3 bulvės
100 g nevirtų ryžių
Prieskoniai: druska, pipirai, žiupsnelis ciberžolės, mėgstami prieskoniai (aš naudojau prieskonių mišinus "MAX SVEIKUOLIAI" ir "DEKORA")

     - Viščiuko dalis sudėti į puodą su vandeniu ir išvirti GERĄ sultinį. T.y. užvirus vandeniui sumažinti ugnį iki minimumo, nugriebti putas. Po 40 min. lėto virimo įberti gerą saują prieskonių mišinio "MAX SVEIKUOLIAI" ir virti dar 40 min.

     - Kol verda sultinys, paruošti daržoves - porus supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti į keptuvę su trupučiu aliejaus. Kol kepa porai, morkas sutarkuoti burokine tarka, česnakus smulkiai supjaustyti ir ten pat - į keptuvę. Papriką supjaustyti nedideliais kubeliais ir taip pat kartu apkepinti ant vidutinės ugnies.

     - Kol daržovės apkepa, pomidorus supjaustyti stambiais gabalais ir sumalti blenderiu iki tyrės konsistencijos (lupti nereikia, viskas puikiai susiblenderuoja). Pomidorų tyrę supilti į keptuvę prie daržovių, permaišyti ir, sumažinus ugnį, trumpai patroškinti.

     - Iš išvirusio sultinio išgriebti visus vištienos gabalėlius, suberti ryžius ir užvirti. Kai ryžiai bus beveik išvirę, suberti kubeliais supjaustytas bulves, sudėti prieskonius.

     - Kol verda ryžiai su bulvėmis, atskirti vištienos mėsą nuo kauliukų, mėsą sumalti blenderiu. Malant įpilti šiek tiek sultinio - geriau susimals mėsa.

     - Paskutinis etapas: į sultinį sudėti daržoves, maltą mėsą, gerai išmaišyti ir užvirinti. Būtinai paragauti ir "išlyginti" skonį prieskonių pagalba: gal druskos trūksta? o gal pipiriukų? Dar pavirti kelias minutes ir išjungti. Palikti sriubą 10-15 min. subręsti ir soti, švelni, nuostabiai kvapni sriuba paruošta! Sriubą galima paskaninti grietine ir/arba žalumynais.

SKANAUS!

p.s. tingiu rašyti, ką galima čia keisti, gaminkit taip, kaip parašyta :D O jei vistik kam įdomu - klauskit, visada mielai atsakysiu!

Posts from This Journal by “sriuba” Tag

  • Skaidri žuvienė

    Nedažnai, netgi labai retai, užsimanau žuvienės. Tokios skaidrios, skystos ir lengvos. Net silpna darosi, kaip norisi. Tuomet sulaukiu…

  • Moliūgų ir avinžirnių sriuba

    Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus…

  • Cukinijų sriuba

    Jau rodos ir pavasaris įpusėjo, turėtų ateiti laikas lengvoms salotikėms ir panašiam maisteliui. Bet ko tai su tokiais orais vis dar…

  • Daržovių sriuba

    Pastebėjau, kad kuo toliau, paprastesni darosi mano gaminami patiekalai. Bet nuo to nė kiek ne prastesni :) Žinoma ir anksčiau nesiimdavau…

  • Porų ir sūrio sriuba

    - Padavėjau, kur šaukštas? Kuo aš valgysiu sriubą? - Tai kreminė sriuba, ją reikia įtrinti. Juokauju. Nors šita…

  • Moliūgų ir porų sriuba

    Neginčijama aksioma: kuo vėsesni orai, tuo populiaresnės sriubos. Ir nėra ką daugiau pridurti. Tiesiog noriu išsaugoti sau šitą…

  • Kreminė grybų sriuba

    Vieni žmonės žiemai kaupia atsargas. O aš žiemai kaupiu sriubų receptus. Pravers. Kreminė grybų sriuba - vien garsiai ištarus…

  • Daržovių sriuba su burnočių sėklomis

    arba APIE SRIUBĄ IR KONKISTADORUS Visada sriubas verdu su mėsišku sultiniu - vištienos, jautienos, kiaulienos. Kadangi…

  • Trinta vištienos sriuba su kuskusu

    arba KAIP PALIESTI PASAKĄ Vaikystėje bent kartą per mėnesį su mama apsilankydavome kavinėje "Nykštukas". Atsimenu…