Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Skaidri žuvienė

   

          Nedažnai, netgi labai retai, užsimanau žuvienės. Tokios skaidrios, skystos ir lengvos. Net silpna darosi, kaip norisi.

         Tuomet sulaukiu sekmadienio, einu kraustyti šaldiklio ir ieškoti dar nuo vasaros užsilikusio maišelio su užšaldyta lydekos galva, uodega ir nugarkauliu (kitos dalys buvo sumaltos ir sėkmingai nukeliavo į žuvies kotletus).

          Pirmą pusvalandį, kol verda žuvis, namiškiai labai nepatenkinti kraipo nosis. Vėliau suberiu prieskonius, daržoves ir kvapas maloniai pasikeičia. O dar po valandėlės visi sėda prie pietų stalo ir su malonumu, labai lėtai valgo žuvienę. Kodėl lėtai? Nes ji dar karšta, bet laukti kol atauš niekas neturi kantrybės, juk taip skanu!

SKAIDRI ŽUVIENĖ

vidutinio dydžio lydekos galva, uodega, nugarkaulis
2 saliero stiebai
2 morkos
1 svogūnas
4 bulvės
prieskoniai: citrininiai pipirai, druska, keli laurų lapai
šviežių krapų

 - Į vidutinio dydžio puodą su vandeniu sudėti žuvies dalis ir užvirinti. Virti 30 min, ant nedidelės ugnies, nugraibant putas.

 - Po 30 min. virimo suberti druską, citrinpipirius, laurų lapus, įdėti nesmulkintas daržoves: vieną morką, svogūną ir salierų stiebus.

 - Dar po pusvalandžio išvirusį sultinį perkošti. Į jį suberti nuskustas ir susmulkintas bulves ir likusią morką. Vėl užvirinti ir virti 15 min. Paragauti, išlyginti skonį druska ir pipirais. Tada įmesti krapų šakelę, uždengti puodą, išjungti ugnį ir palikti dar 15 min.

 - Dabar jau galit mėgautis.

SKANAUS!




Tags: dietinis receptas, plepu-plepu, receptas, sriuba, žuvis
Subscribe

Posts from This Journal “sriuba” Tag

  • Frikadelių sriuba su bolivine balanda (kynva)

    Šiandien nebus "plepu - plepu", tik receptas. Žinote kodėl? O todėl, kad šiomis dienomis visi šneka tik viena…

  • Pomidorinė ryžių sriuba

    Sriubą verdu beveik kiekvieną savaitę, bet mano užrašuose nėra daug sriubų receptų. Matyt dėl to, kad retai sriubas verdu pagal tikslų…

  • Moliūgų ir avinžirnių sriuba

    Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus…

  • Cukinijų sriuba

    Jau rodos ir pavasaris įpusėjo, turėtų ateiti laikas lengvoms salotikėms ir panašiam maisteliui. Bet ko tai su tokiais orais vis dar…

  • Daržovių sriuba

    Pastebėjau, kad kuo toliau, paprastesni darosi mano gaminami patiekalai. Bet nuo to nė kiek ne prastesni :) Žinoma ir anksčiau nesiimdavau…

  • Porų ir sūrio sriuba

    - Padavėjau, kur šaukštas? Kuo aš valgysiu sriubą? - Tai kreminė sriuba, ją reikia įtrinti. Juokauju. Nors šita…

  • Moliūgų ir porų sriuba

    Neginčijama aksioma: kuo vėsesni orai, tuo populiaresnės sriubos. Ir nėra ką daugiau pridurti. Tiesiog noriu išsaugoti sau šitą…

  • Kreminė grybų sriuba

    Vieni žmonės žiemai kaupia atsargas. O aš žiemai kaupiu sriubų receptus. Pravers. Kreminė grybų sriuba - vien garsiai ištarus…

  • Daržovių sriuba su burnočių sėklomis

    arba APIE SRIUBĄ IR KONKISTADORUS Visada sriubas verdu su mėsišku sultiniu - vištienos, jautienos, kiaulienos. Kadangi…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments