Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Keksas su cukinija ir pistacijomis



Labai skanaus kekso receptas. Ypač patiks tiems, kas mėgsta nesaldžius, drėgnus kepinius. Toks truputį "rimtuolis".

Nežinau, ką dar apie jį pasakyti... Gal, kad trise sudorojom per nepilną valandą? Ir net nustebom, kad jau paskutinis gabalėlis?

Būtinai kepsiu šitą keksą per Velykas! Tik pridėsiu prieskonių: cinamono (gal net ne švelniojo Ceiloninio, o ryškaus Indonezijos) ir nedidelį žiupsnelį maltų muskato žiedų (macis).

Ne, nelauksiu Velykų, kepsiu ateinančią savaitę - labai norisi išbandyti šį "rimtuolį" su prieskoniais.

Šiandien MANO VIRTUVĖS KINOSALĖJE vokiečių filmas DIE UNSICHTBAREN (Nematomi /2017/). Perspėsiu iš anksto: filmas sunkus.



Keturi žydų jaunuoliai karo metais slapstosi Berlyne. Manote, tai literatūrinis išmislas, kad būtų didesnė intriga? Ne, tai tikrų žmonių tikra istorija. Tikrieji herojai irgi dalyvauja filme ir pasakoja apie savo mintis ir jausmus, paaiškina savo veiksmus. Rodos, ekrane nėra jokių ypatingų žiaurių scenų, nėra kraujo, bet yra tylus siaubas. Siaubas ir kartu didelis noras gyventi.

KEKSAS SU CUKINIJA IR PISTACIJOMIS

150g miltų
1 jauna cukinija
100g pistacijų branduolių, t.y. nekepintų, nesūdytų, be lukšto
2 kiaušiniai
0,5 citrinos sultys
80g cukraus
90ml švelnaus skonio alyvuogių aliejaus (naudojau ŠTAI ŠITĄ)
1 a.š. kepimo miltelių

  1. Cukiniją stambiai sutarkuoti ir palaistyti išspaustomis citrinos sultimis.

  2. Blenderiu susmulkinti pistacijų riešutus. Nereikia jų sumalti į visai smulkius miltus, tegu lieka nedideli gabalėliai.

  3. Kiaušinius ir alyvuogių aliejų suplakti mikseriu. Suberti miltus ir plakti, kol masė taps puri ir vientisa.

  4. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.

  5. Į dubenį su cukinija suberti susmulkintas pistacijas, išplaktus kiaušinius ir miltus. Viską išmaišyti.

  6. Pailgą kekso formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.

  7. Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

  8. Iškepusį keksą ataušinti ant grotelių. Skanauti pilnai ataušusį - tada geriau pjaunasi ir skonis tampa ryškesnis.


SKANAUS!




Tags: VIRTUVĖS KINO SALĖ, cukinija, plepu-plepu, receptas, riešutai, saldūs kepiniai
Subscribe

Posts from This Journal “saldūs kepiniai” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 3 comments