?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry



Kokie yra geriausi pusryčiai šeimai? Jeigu atvirai, tai sakyčiau sumuštiniai (dievinu sumuštinius!). Bet kažkur giliai manyje tūnanti Gera Mama trepteli koja ir mokytojos tonu pataiso: "Avižinė košė ir varškėtukai!"

Gerai, sutinku aš su Teisinga Mama. Bet tada išlenda kita, ne taip giliai tūnanti Truputį Tinginė Mama ir ima zirzti: "O tai gal galima ką nors paprasčiau nei varškėtukai? Kepk juos, stovėk prie viryklės... Ir košę rytais taip tingisi virti... Gal sugalvokim ką nors paprasčiau? Ir būtinai, kad galima būtų iš vakaro paruošti!"

Tik pradedu galvoti, prisistato Sveikuolė Mama (šitos aš pati prisibijau, nes labai arši ir dažnai nugali ginčuose su kitom mamom): "Ir prašom, kad būtų kuo mažiau cukraus, jokių miltų ir jokių riebalų!"

 - Gerai jau, gerai, - raminu mamytes savo galvoje. - Bus jums ir avižos, ir varškė, be miltų ir be riebalų ir dar iš vakaro!

Ir einu kepti VARŠKĖS IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPO. Iš vakaro. Ateinančiam rytui.

P.S. tikiuosi, nenusprendėte, kad man bipolinis suttrikimas (nors kas žino, juk nesitikrinau :)). Tiesiog kai norisi pusryčiams paprasto ir sveiko patiekalo, kurį galima paruošti iš vakaro ir ryte tik pašildyti mikrobangėje (sveikumas minus HA-HA-HA), kepu šį apkepą. Dažniausiai sekmadienio vakare - laiko yra, o pirmadienį ryte pati sau sakau ačiū.

P.P.S Apkepas labai skanus ir ką tik iškeptas, nebūtinai laukti ryto.

VARŠKĖS IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ APKEPAS

4 didelės, arba 5-6 mažesnės porcijos

600 g varškės
1 v.š. cukraus + 1 a.š. cukraus su natūralia vanile
2 kiaušiniai
100 ml pieno
5 v.š. ilgo virimo avižinių dribsnių (apkepą nuotraukoje kepiau su speltos grūdų dribsniais)
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsniukas druskos
kartais įmaišau saują riešutų, lukštentų kanapių sėklų arba goji uogų ar razinų (džiovintus vaisiu prieš įmaišydama išmirkau piene, kuris yra recepte)

  1. Šakute pertrinti varškę, kiaušinius ir cukrų su druska.

  2. Suberti avižinius dribsnius, uogas ar riešutus, supilti pieną, gerai išmaišyti.

  3. Sudėti į lengvai sviestu pateptą (atsargiai, Sveikuolė Mama seka!) kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol gražiai apskrus viršus.

  4. Patiekti su grietine arba uogiene.

SKANAUS!
Ir tegu visos mamos būna ramios ir laimingos! Visos trys mūsų galvose.


Posts from This Journal by “pusryčiai” Tag

  • Pupelių kotletai

    Viriau pupeles sriubai ir neapskaičiavau kiekio. Liko nemažas dubenėlis virtų pupelių. Ir dar šaldytuve jau kelinta diena įkyriai į akis…

  • Plėšomos bandelės

    Plėšomos bandelės - būtinas mūsų šeimos pirkinys, užsukus į RIMI. Ir kiekvieną kartą valgydama tas bandeles galvodavau, kad…

  • Greiti lavašo blyneliai su įdaru

    Visada malonu, kai koks nors paprastas, tiesiog elementarus patiekalas taip netikėtai nustebina. Pirmą dieną, kai atradau šį skanėstą,…

  • Lydytas sūris iš varškės

    Pažadu, jei išbandysite šį receptą, šildymo kaina sumažės dvigubai. Juokauju. Šildymo kaina liks ta pati, bet…

  • Varškės apkepas - pyragas 2 (greitoji versija)

    Visų pirma norėčiau padėkoti visoms, komentarais ir širdutėmis atsiliepusioms į mano šūkavimus praeitam įraše:…

  • Karšti sumuštiniai su pomidorais

    Ar jūs mėgstate sumuštinius? Aš labai! Jei gyvenčiau viena, valgyčiau tik sumuštinius. Dažnai pusryčiams arba vakarienei…

  • Avižinis pusryčių blynas su obuoliais

    Norit pusryčiams valgyti nuostabiai skanų desertą, bet tuo pačiu aprūpinti organizmą visomis dienos pradžiai reikalingomis medžiagomis? Ir dar…

  • Keksiukai su špinatais

    Šiandien mano VIRTUVĖS KINO SALĖJE labai įdomus itališkas filmas ir, jį žiūrint kepti, nesaldūs viso grūdo miltų keksiukai su…

  • Blyneliai su žalumynais

    arba "TUŠČIO ŠALDYTUVO" SINDROMAS Labai mėgstu problemas, kurias galima išspręsti skaniuoju būdu! Štai…