Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Kokosinis manų kruopų pyragas

       

Mėgstate Raffaello saldainius? O kas gi jų nemėgsta! Raffaello saldainiai yra labai keistas reiškinys: kokosai patinka ne visiems (tiksliai žinau!). Bet dar neteko matyti žmogaus, kuris būtų atsisakęs legendinio saldainio. Kodėl? Galbūt tiek metų rodomos reklamos įkalė visiems į galvą, kad "Raffaello iškalbingiau už tūkstančius žodžių"?

Tai va, šitas pyragas irgi labai iškalbingas. Minkštas, drėgnas, su marcipanine gaidele! brrrr, pradėjau reklamomis šnekėti... Žodžiu, skanus ir nesudėtingas pyragas. O kitokių pas mane ir nebūna :)

Ir dar vienas reikalas šiandien -  MANO VIRTUVĖS KINOSALĖS   filmas "TOGO" (2019, JAV/Disney+).



Žinoma, aš juk negalėjau praleisti filmo, kurio pagrindinis herojus šuo. Ir dar koks šuo! O filmas koks! Ir net Willem Dafoe, kuris nėra mano ypatingai mėgstamas aktorius, čia man labai patiko!

Tikriausiai girdėjote, kad filmas pastatytas remiantis tikrais faktais. Ir tai netgi tikslesnė visiems žinomos istorijos versija (aš irgi buvau skaičiusi, kad vaikus išgelbėjo šuo Balto, o pasirodo tiesa šiek tiek kitokia). Filmas toks įtraukiantis, taip priverčia jaudintis dėl herojų, kad net žinant istorijos pabaigą, negali nė sekundei atsiplėšti nuo ekrano. Ypač rekomenduoju tiems, kas vaikystėje su malonumu skaitė Džeko Londono pasakojimus apie Šiaurę.

Dar galėčiau daug rašyti apie žmogaus ir šuns draugystę, jų charakterius. Apie tai, kad haskis ne miesto šuo ir pažiūrėkit, kur jis jaučiasi lyg žuvis vandenyje. Apie besąlygišką šuns ištikimybę, kuri yra kažkur už sveiko proto ir savisaugos instinktų ribų. Apie nuostabią muziką ir gamtos vaizdus.

Ir dar žinote kas ten yra gero? Ogi daug SNIEGO!!!! Taip taip, atsimenate, toks baltas, šaltas, kartais lipnus, o kartais lengvas lyg pūkas. Nors kartą šią žiemą pasigėrėkit sniegu :)

KOKOSINIS MANŲ KRUOPŲ PYRAGAS

200 g (1 stiklinė) manų kruopų
100 g (1 stiklinė) geros kokybės kokosų drožlių (nenaudokit iš prekybcentrių, pirkit kokybiškas čia (kainuoja nebrangiai) - https://www.delona.lt/kokosu-drozles)
250 g (1 stiklinė) kefyro
1 v.š. minkšto marcipano - persipano
150 g (0,75 stiklinės) cukraus (galima šiek tiek mažiau)
2 a. š. vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos
100 g kokosinio arba paprasto sviesto

 - Manų kruopas užpilti kefyru, išmaišyti ir palikti išbrinkti.

 - Sumaišyti cukrų ir ištirpintą sviestą. Įmušti kiaušinius ir šluotele lengvai suplakti iki vientisos masės.

 - Atėjo eilė išbrinkusioms manų kruopoms - į sviestinę masę ir išmaišyti.

 - Paskutinės į tešlą keliauja kokosų drožlės ir soda. Kadangi tešloje jau yra kefyras, sodos gesinti nereikia.

 - Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo formą. Geriausiai tinka pailgos silikoninės, stiklinės arba metalinės kepimo formos. Stiklinę arba metalinę kepimo formą reikia ištepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais arba miltais.

 - Kepti 180°C karščio orkaitėje apie 40 min, kol gražiai apskrus. Prieš išimant iš orkaitės patikrinti mediniu pagaliuku. Metalinėse kepimo formose gali iškepti greičiau, o naudojant silikoninę ar stiklinę, reikia šiek tiek daugiau laiko.

- Iškepusį pyragą ataušinti formoje, tuomet apvertus atsargiai iškratyti iš kepimo formos. Kadangi pyragas be miltų, pjaustyti geriau visiškai ataušusį.


SKANAUS! IR PASIDŽIAUKIT SNIEGU BENT EKRANE :)




Tags: VIRTUVĖS KINO SALĖ, marcipanas, plepu-plepu, receptas, saldūs kepiniai
Subscribe

Posts from This Journal “marcipanas” Tag

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments