Dailona (dailona) wrote,
Dailona
dailona

Frikadelių sriuba su bolivine balanda (kynva)



Šiandien nebus "plepu - plepu", tik receptas.

Žinote kodėl? O todėl, kad šiomis dienomis visi šneka tik viena tema, o aš kol kas apie tai šnekėti nenoriu.

Todėl prašau: skani ir lengvai paruošiama sriuba. Kaip ir daugelis frikadelių sriubų - išverdama ypač greitai, visada galima paįvairinti pagal savo skonį, keičiant naudojamus produktus (mėsą, daržoves, kruopas ar prieskonius).

Kiekius nurodau orientacinius, nes jie priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubą mėgstate. Mano namiškiai mėgsta labai tirštas sriubas. Lėkštė tokios tirštos ir kvapnios sriubos pilnai atstoja visus pietus arba tinka vakarienei, jei pietūs buvo lengvesni.

FRIKADELIŲ SRIUBA SU BOLIVINE BALANDA (KYNVA)

0,5 kg maltos kalakutienos
1 kiaušinis
0,5 - 1 stiklinės bolivinės balandos
2 didelės morkos
2 saliero stiebai
ketvirtadalis saliero šaknies
3 - 4 česnako skiltelės
1 svogūnas
4-5 bulvės
vanduo
alyvuogių aliejus
prieskoniai frikadelėms: druska, prieskonių mišinys faršui
prieskoniai į sriubą: druska, malti juodieji pipirai, saldžiosios paprikos milteliai, asafetida, laurų lapeliai, ciberžolė

 - Į faršą įmušti kiaušinį, suberti druską ir prieskonius, gerai išmaišyti, suformuoti frikadeles.

 - Į įkaitintą keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir paeiliui sudėti: susmulkintą svogūną, česnaką ir salierų stiebus, stambia tarka sutarkuotas morkas ir salierų šaknį. Maišant kepti ant nedidelės ugnies apie 10 min., kepimo pabaigoje suberti ciberžolę.

 - Bolivinės balandos kruopas kruopščiai perplauti (plaunant kruopas gerai patrinti tarp pirštų ir išplauti atsiskyrusias luobeles) ir suberti į puodą su verdančiu vandeniu.

 - Kai vanduo su kruopomis užvirs, sudėti pakepintas daržoves ir kubeliais supjaustytas bulves. Kai vanduo vėl užvirs - sumesti frikadeles.

 - Pavirus 15 - 20 min. suberti likusius prieskonius ir druską. Paragauti, "išlyginti" skonį ir išjungus palikti 15 min.

 - Patiekant paskaninti grietine (jeigu mėgstate). Valgyti neskubant, mėgaujantis kiekvienu kvapnios sriubos šaukštu.


SKANAUS!



Tags: faršas, kynva, receptas, sriuba
Subscribe

Posts from This Journal “kynva” Tag

  • Moliūgų ir avinžirnių sriuba

    Nežinau kaip jums, bet man šalta. Šalta lauke, šalta darbe, šalta namie. Ir tegu namiškiai po namus…

  • Žiediniai kopūstai su kynva

    Kol valgau, paskubom užrašysiu receptą, nes gavosi labai greita ir skanu, tikrai norėsiu ne kartą pakartot. Žiediniai kopūstai, žirneliai…

  • Kynva su cukinija ir špinatais

    Kynva arba kitaip bolivinė balanda yra lengvai pasisavinamų baltymų šaltinis. Kas man, vis dar nevalgančiai mėsos, yra labai svarbu.…

  • Sausainiai su kynva ir migdolais

    Labai mėgstu trapius sausainius. Ir kepti juos nesunku. Bet dažniausiai, perskaičius receptą, mane atbaido didelis sviesto kiekis. Nu

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments